Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Как да помогнем на благородни каузи срещу символична сума

20.02.2014

Как да помогнем на благородни каузи срещу символична сумаАко повече хора дарят дори само 5 лева на месец - може да се подпомогнат десетки благородни инициативи. Какво е да осиновиш кауза и колко живота можем да променим със символичната сума – репортаж на Деница Суруджийска.

Изграждане на обучителен център за деца в Родопите, помощ за самотни възрастни хора, грижи за изчезващите лешояди. Това са само част от десетките каузи, които можем да подкрепим като превеждаме дори малки суми от заплатата си всеки месец.

Така можем да помогнем и на децата от социалния дом „Славейков” в София. Вместо зад стените на дома, откриваме двайсетина от тях в апартамент в кв. „Илинден”. Това е техният клуб. Дошли са тук за да си напишат домашните, да рисуват, да учат английски, да танцуват и да готвят.

„Децата започнаха да се справят много по-добре в училище, станаха по-уверени, по-щастливи, имат хора с които могат да споделят. По-свободно говорят за чувствата си”, обяснява Богдана Манова от Фондация „Дечица”.

Богдана работи заедно с психолози, логопеди и различни учители. С всяко от децата индивидуално се занимават и доброволци като Веси и Диляна.

„Виждам разлика в детето, с което аз се занимавам. С него съм от миналия юли. В началото беше много по-неспокоен и палав. Докато в момента забелязвам, че повече се вслушва в думите ми, присъствието ми му действа успокояващо и определено има положителни резултати”, обясянва Диляна.

Децата и доброволците изработват заедно рисунки, мартеници, бижута и различни сувенири. Със събраните средства малките майстори ходят на море или на ски.

Каузата разчита основно на дарения и вече се подкрепя от десетки хора. Част от тях – като Ади и колегите й например организират за децата от дома различни забавления.

Източник: http://novanews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova