Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да оставим следи: Благотворителна изложба с популярни личности

22.03.2014

Да оставим следи: Благотворителна изложба с популярни личностиСпециалният проект ''Да оставим следи'' на сдружение ''Кауза'' вече е известен в цяла България. В продължение на три поредни години той обединява най-любимите популярни личности у нас около идеята да се помогне благотворително на болните деца от различни краища на страната.

Откриването на изложбата със снимките от ''Да оставим следи III'' се състоя в четвъртък (20 март) от 15:00 часа. На ''Моста на влюбените'' до НДК са представени 60 фотографии, специално заснети от Велислава Каймаканова-Ножарова за капманията. Артисти, модели, спортисти, телевизионни водещи - всички те застават пред обектива ѝ, за да подкрепят жизненоважната кауза.

През януари се срещнахме с Христо Мутафчиев, под чийто патронаж се провежда инициативата. Той ни обясни какви са реалните финансови резултати от ''Да оставим следи II''. От тук можете да видите и снимки от даренията в различни български болници.

Днес ще ви представим най-новите картини от проекта (всички кадри можете да разгледате в галерията), придружени от интервю с Велислава Каймаканова-Ножарова - безспорно един от най-известните фотографи в България.

Вили, каква е обединяващата идея на фотографиите с известни личности, реализирани в рамките на ''Да оставим следи III''?
Идеята е да направим нещо като римейк на плакатите на известни американски филми, само че с лицата на български артисти. Стараем се да избираме наистина разпознаваеми кадри от филмови класики, изображенията да бъдат възможно най-продаваеми. На някои хора това може да им се струва твърде комерсиално, но в крайна сметка основната ни цел е фотографиите да бъдат купени в името на каузата.
Приликата, която постигаме между българските и чуждестранните актьори, е много голяма.

Заснемането на кой кадър представляваше най-голямо предизвикателство за теб?
Най-отговорна беше работата с Лили Иванова. Наистина беше прекрасно ''единствената звезда в България'', както я наричат мнозина, да подкрепи нашата кауза. Трябваше обаче да се спазят много условия. Лили Иванова никога преди не се е съгласявала да променя образа си, да влиза в чужда роля. Склони да се превъплъти в образа на Марлене Дитрих - имаше и по-смели предложения, които бяха отхвърлени.

През 2013 Джоко Росич също взе участие в ''Да оставим следи''. Ти си сред последните хора, работили с този велик български актьор. С какво ще го запомниш?
Респектът, въздухът и енергията около него просто не могат да се опишат с думи. Всеки човек си има недостатъци, дефекти, а той сякаш нямаше такива. Неслучайно толкова много хора почетоха паметта му. Около него витаеше нещо магично, невероятно усещане за мъдрост и спокойствие.

С готовност ли отговарят популярните личности в България на идеята да участват в такъв благотворителен проект?
Търдо да. Откази няма. Понякога се случват единствено разминавания по отношение на графика, тъй като артистите у нас имат по-натоварени графици и от политиците. Отнасят се с изключително внимание, повтарят, дори потретват кампания. Някои от тях дори сами си питат: ''Няма ли да ме включиш?'' И причината определено не е, че няма кой друг да ги снима - интересуват се от каузата.

Как определяте на коя болница ще бъдат дарени събраните средства?
Конкретно ''Да оставим следи III'' има за цел събирането на средства за недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет към детска клиника на УМБАЛ ''Света Марина'' във Варна.

Когато дадено отделение попадне в полезрението ни, питаме от какво имат най-голяма нужда. Например в предишния случай, с болницата в Пловдив, ми се искаше да осигурим транспортни и стационарни кувьози - чрез тях се помага на децата в самото начало на живота им, за да не развият определени заболявания. Специалистите обаче ни казаха, че още по-важно е да се осигурят фетални монитори, за може въобще да не се стига до кувьоз.

В подкрепа на благородната кауза на ''Да оставим следи II'' и ''Да оставим следи III'' застават:

Андреа, Андрей Арнаудов, Асен Блатечки, Башар Рахал, Белослава, Боряна Пунчева, Вилерже, Витомир Саръиванов, Владо Пенев, Георги Мамалев, Давид, Деян Донков, Джоко Росич, Диляна Попова, Дони, Елена Петрова, Захари Бахаров, Ива Екимова, Иван Христов, Ивелина Моравенова, Игор Марковски, Йосиф Сърчаджиев, Калин Вельов, Калин Врачански, Калин Сърменов, Кирил Ефремов, Китодар Тодоров, Койна Русева, Кубрат Пулев, Лили Иванова, Лили Маравиля, Луиза Григорова, Любо Нейков, Люси Дяковска, Койна Русева, Мария Силвестър, Марина Кискинова, Мариус Куркински, Мария Илиева, Мариан Вълев, Маша Илиева, Митко Димитров, Ники Илиев, Ники Михайлов, Никол Станкулова, Нина Николина, Орлин Павлов, Поли Генова, Радина Кърджилова, Рут Колева, Сантра, Стефания Колева, Стефан Щерев, Теди Велинова, Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев, Христо Стоичков, Цветана Манева, Цвети Пиронкова

Фотография: Велислава Каймаканова–Ножарова
Грим и коса: Искра Парладийска
Стайлинг: Теди Велинова

Ако вие също имате желание да помогнете в рамките на кампанията, ето данните за дарителската банкова сметка в лева:

Обединена Българска Банка, София, клон - Иван Вазов
IBAN: BG23UBBS80021088198030

Изпратете SMS с текст на латиница: DMS KAUZA
на единен дарителски номер: 17 777
(за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel)
Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:
* За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.
* За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Източник: http://m.jenite.bg
Снимка: Велислава Каймаканова-Ножарова

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova