Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

"Създай своя кампания" за един по-щастлив и достоен Великден

28.03.2014

"Създай своя кампания" за един по-щастлив и достоен Великден''Създай своя кампания'' - инициатива на сдружението ''Празнични герои'' (Holiday heroes), събира герои от цяла България в помощ на семейства в нужда.

Организаторите се надяват с тази акция да вдъхновят хиляди българи из цялата страна, които да помогнат на социално слабите семейства около тях, като съберат средства или продукти и лично им ги занесат.

"Така любовта ще се превърне във вълна от доброта, която ще обиколи и стопли сърцата на повече българи като им позволи да се насладят на един истински празник", споделят от организацията.

Всеки герой може да снима своята кампания и да качи видео в сайта Vbox7.com, за да може повече хора да видят колко е лесно да правиш добро, а и колко много означава то за нуждаещите се.

Великден 2014 е четвъртият път, в който празничните герои събират сили и средства, за да помогнат на български семейства в нужда.

Един от най-успешните, но и трудоемки етапи на кампанията, е набирането на продукти.

Това предстои да се случи в две големи вериги супермаркети в София.

За целта са необходими много доброволци, които да разказват за каузата на посетителите на магазините, както и да сортират и събират дарените на място продукти.

В сайта на "Празнични герои“ има и "Меню на нуждаещите се“, в което са изброени някои от продуктите, които всеки човек би искал да има на празничната си трапеза на Великден – брашно, олио, ориз, козунак, млечни продукти и други.

"Празнични герои" е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, вписано в Централния регистър на Министерството на правосъдието. Сдружението работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и християнски празници.

"Разчитаме на дарения от корпоративния бизнес и от производители на храни и напитки, които могат да се включат в осигуряването на необходимите продукти за празничните пакети, които "Празнични герои“ доставя на нуждаещите се", казват от сдружението.

Инициатор на идеята е Майкъл Струмейтис – собственик на голяма фирма за хидропонни добавки и торове. Когато преди седем години той започва своя бизнес в България, установява че нивото на корпоративна благотворителност е много ниско и дори да иска да дари на нуждаещите се, няма как да го направи.

Така се ражда "Празнични герои“. Три кампании на сдружението вече са факт, а в резултат на тях през изминалите две години няколко хиляди българи посрещнаха Коледа и Великден по по-достоен и щастлив начин.

Можете да се запишете за доброволец от тук

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: vesti.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova