Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка остана без децата си заради неплатена сметка за ток

08.04.2014

Майка остана без децата си заради неплатена сметка за токДвете деца на 23-годишната Тереза от Кнежа са били отнети, защото жената нямала условия да ги гледа. Тя живее без съпруг, а родителите й са починали. Не може да плаща сметките за вода и електричество и затова от Социалните служби преценили, че децата ѝ трябва да се настанят в приемно семейство. Социалните работници дошли в болницата в Кнежа часове, след като Тереза родила второто си дете. Свидетел на това е мъж, чиято жена е приета да ражда по същото време.

"Заедно със социалните дойдоха и две приемни семейства. Не е ли имало вариант, в който да ги настанят в дом заедно с децата? Така и не можах да разбера защо държавата може да дава пари на други семейства да гледат тези деца, а не може да даде на родител", чуди се свидетелят Сивил Киниджийски. По време на отнемането на децата голямото е плакало много и е крещяло, че иска при майка си.

Тереза живее в къщата без електричество и вече без двете си деца - Кристиян и Калоян. Тя разказа мрачната си история, която я е принудила сама да се откаже от децата си. Въпреки че страда за тях, Тереза не обвинява служителите от Социални грижи.

Не разбира обаче защо държавата ще плаща по 500 лв. на приемни семейства, докато сметката ѝ за тока, заради която отнемат децата ѝ, е 400 лв. Децата на Тереза ще бъдат в приемни семейства, докато майката започне да получава пари и социалните преценят, че може да се грижи за тях.

Майката трябва да докаже доходи и да си плати комуналните сметки до един месец, за да ѝ бъдат върнати децата, коментират адвокати. Причината да ѝ отнемат двете деца е, че тя ги е поставила в риск, като не е създала необходимите условия за отглеждането им.

Ако майката се обърне към Отдела за закрила на детето в Кнежа може заедно с децата си да бъде настанена и в специален център във Враца, обяснява адвокатът Сокол Недков.


Бележка на редактора:

Банкова сметка:
Тереза Коцева Гривцовска
BG08STSA 93000017876852

Днес (09 април) разбрахме, че парите за ток са вече събрани, но това не означава, че семейството няма нужда от помощ.

Г-жа Вера Иванова ще пътува в неделя (13 април) от София до Кнежа, за да занесе храна на Тереза. Ако някой има желание да дари трайна храна като консерви и буркани, както и памперси, и играчки за децата може да се свърже с г-жа Иванова. Тя живее в квартал Дианабад в София бл. 32, ако не Ви е удобно може да си уговорите среща на друго място в София. Телефон за контакти:
0878 10 36 20 Йордан Тодоров
0888 47 62 45 Вера Иванова

Източник: http://m.inews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova