Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца благотворят на Велкиден

24.04.2014

Деца благотворят на ВелкиденПрез дъжд, слънце, притиснати пръсти, изцапани ръце и много усмивки премина тазгодишното боядисване на великденски яйца в храм „Св. архангел Михаил” в с. Крупник, общ. Симитли, Неврокопска епархия. Четвърта поредна година деца помагат на деца с благотворителна кампания за Великден. „Няма по-голяма радост от това да помагаш”, твърдят децата, убедени, че именно те с добротата си могат да помогнат да се промени светът. Шестдесет детски ръце положиха много труд и въображение, за да направявят най-красивите яйца. Те са изложени в храма и в навечерието на Великден започна благотворителната им продажба. Няма определена цена, просто всеки оставя това, което прецени за нужно. Мотивирани от чувство за любов към другите, учениците от неделното училище към храма в с. Крупник сами организират благотворителни кампании, а събраните средства дават за лечение на тежко болни.

„Парите, които ще съберем, са недостатъчни да излекуват всички, но ние знаем, че на Възкресение стават чудеса”, категорични са децата. За да си спестят излишни разходи, те не купуват скъпи бои, а издирват и съживяват вече остарели методи за получаване на ярки краски – яйцата са предимно червени, украсени с естествени бои и много детско въображение. За това им помага наученото от по-възрастните. Включват се успешно както малките, така и по-големите възпитаници на неделното училище, добре дошли бяха всички майки и баби. От своя страна църковното настоятелство предостави на децата приятна атмосфера за работа в църковния двор.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova