Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Децата превърнаха добротата в кауза

05.05.2014

Децата превърнаха добротата в кауза„Има на какво да се учим, ние, възрастните, от вас, деца, вие превърнахте добротата в кауза“. С тези думи се обърна към възпитаниците на ГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ училищният директор Пейчо Георгиев на финала на благотворителния концерт, който децата организираха в подкрепа на болно 12-годишно момче.

Георгиев прочете пред препълнената зала на читалище „Развитие 1869“ писмо от родителите на болното дете, можете да чуете думите им на благодарност в от сайта на dariknews.bg.

Положителният заряд от залата ще се пренесе и ще помогнем на едно болно дете, след този великолепен концерт със сигурност Борко ще оздравее, със сигурност ще се случи това – завърши школският директор.

В концерта участваха: певците: Симона Статева, Никола Иванов, Ива Белчева, Боряна Богданова, Мария Симеонова, Дафинка Терзиева, Любомир Маринов, Кристиана Иванова, Диляна Ненова, Даяна Гиргинова, Катерина Йорданова, Камелия Николова, танцьорите: Стефани Шопова, Мария Симеонова и Сехер Хасанова, „Chaos Crew“ с ръководител Пресияна Павлова.

Финалните акорди постави деветгодишната Крисия Тодорова. Към края на песента „Когато вярваш“ на Марая Кери и Уитни Хюстън малката певица се разплака и под нестихващите аплодисменти на публиката и останалите деца на сцената бе изнесена на ръце от Пейчо Георгиев. Чуйте изпълнението й във втория прикачен файл.

Концертът не е първото събитие, организирано от децата в подкрепа на болното момче, което е син на тяхна учителка. Още в първите дни след заболяването му те организираха базар на свои произведения, вече близо месец с касички събират пари и призовават хората да помогнат.

За повече информация вижте Фейсбук страницата Благотворителен великденски базар за Боримир Марчев

Бел. р.:
Борко е опериран на два пъти в София, но след операциите се е чувствал много зле. След като се е стабилизира състоянието му, заминава с родителите си в Турция, за да бъде подложен на лъчетерапия и химиотерапия. Първоначалната сума, която е било необходимо да заплатят е 14 хиляди евро, но т.к. лечението ще е продължи поне една година ще са необходими още значителна средства. Нека да помогнем Борко като преведем пари на банковата му сметка!

На сайта на Гимназия "Екзарх Йосиф" е изписана банковата сметка, на която можем да преведем пари за лечението на Борко - http://gpcherazgrad.com
IBAN: BG70 CECB 9790 40F0 5333 00 - Централна кооперативна банка

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova