Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Конкурс ''Аз и моята история'' за децата от домовете

29.05.2014

 Конкурс ''Спортс Мениджмънт България'' и посланикът на ''Отбор на надеждата'' Георги Господинов, в партньорство с Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), поставят началото на конкурс за есе на тема „Аз и моята история” във всички социални институции за настаняване на деца в страната. Основната цел е чрез него да се развият творческите заложби на децата лишени от родителска грижа. Крайният срок за изпращане на есетата е 24 август, а оценяването им ще бъде направено от жури, председателствано лично от Георги Господинов. Институцията, от която бъдат изпратени най-много истории, ще получи дарение от книги за библиотеката си.

Ето и обръщението на Георги Господинов до децата:

Всеки от нас има своята история. Тя е много лична, като името ни, само че е по-дълга, малко объркана и често невидима. Понякога самите ние не искаме да я знаем и я крием от себе си и от другите.

Това, което четеш, е покана да разкажеш своята лична история. Много е просто и много сложно. Може да е историята на целия ти живот досега, ако успееш да я събереш на няколко странички. Но може да е и само една конкретна история, която ти се е случила и никога няма да я забравиш. Най-хубавата или най-тъжната от всички. Тази история може да е трудна за разказване. Като например какво си мислиш вечер, преди да заспиш? Какво най-много си искал да ти се случи? Какво те е разсмяло и разплакало? Коя случка ще помниш цял живот?

Ще го кажа тихо – иска се голяма смелост да разказваш такива неща.

Колкото повече разказваме личните си истории, толкова шансовете да се срещнем с други свестни хора се увеличават.

Кръстили сме този конкурс „Аз и моята история”. Вярваме, че можеш сам да промениш историята на своя живот. Дори да изглежда най-тъжната и самотна история. И първото условие за това е да се опиташ да я разкажеш. Най-напред на самия себе си, после и на другите. Ако знаехме по-добре историите на хората, които срещаме, светът със сигурност щеше да бъде друг, по-добър.

Всяка история ще бъде прочетена от нас, а най-добрите ще бъдат публикувани и прочетени от много хора. Ще стигнат до читатели, които никога не си срещал. Тези, които са ни развълнували най-силно, ще получат награди.

Нека историята бъде кратка, около 3 страници, на компютър или на лист хартия. Да е вълнуваща, истинска, обикновена или извънредна, със случка или не. Това ще е твоята история и ние страшно искаме да я чуем. За всички ни е важно.

Сега е твой ред. Чакаме история до 24 август 2014 г. на имейл адрес me.and.my.story.2014@gmail.com или я изпрати написана на хартия в ценралата на Държавна агенция за закрила на детето в гр. София, ул. „Триадица” №2, от където ще я вземем лично.

Източник: http://nacionalite.org
Снимка: nacionalite.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova