Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. Радомир

29.05.2014

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. РадомирС благо дело завърши милосърдната инициатива на столичния храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно Предградие” – София (ул. „Старата църква” №28), в който над 90 дни енорията събира средства за Мария от град Радомир, тежко болна от мускулна атрофия.

Преди 4 месеца предстоятелят на храма протойерей Серафим Петров научава от свои духовни чеда и от предаване на ТВ 7 за тежкото заболяване на момичето, която е родом от град Шумен. Мария е с турски произход, но от много години живее в Радомир заедно с майка си, която се грижи за нея.

В Неделя 5-та след Пасха - на Самарянката, председателят на църковното настоятелство о. Серафим, заедно с Иво и баба Цветана, благочестиви и практикуващи християни от енорията на храм „Св. Мина”, посетиха болното момиче в гр. Радомир, за да намалят според силите си нейната болка и да й дарят малко утеха. Мария е от 15 години на легло, липсват й средства за лекарства, както и нужната грижа на физиотерапевти, които да облекчат трудния й живот .

Протойерей Серафим предварително бе организирал в храм „Св. Мина” събиране на средства за Мария и, въпреки че енорията е бедна, православните християни събраха за непознатата девойка 600 лева с искреното желание да й помогнат. Към тях те добавиха и продукти, които й бяха дарени по време на гостуването в Радомир. Запознавайки се на място с проблема на Мария и утешавайки я, че Бог ще й даде сили в нелекия й живот, отецът и неговите спътници предадоха продуктите и средствата на болното момиче с обещание, че винаги ще се молят за нея.

Храмовото духовенство и църковното настоятелство към храм „Св. вмчк Мина” благодарят на всички, които се включиха в благотворителната акция, и пожелават все повече хора да бъдат щедри, а Бог ще ги възнагради за щедростта, която проявяват и особено към тези, които страдат и боледуват. От името на протойерей Серафим Петров и църковното настоятелство: бъдете благословени, мили приятели и дарители на храм "Св. вмчк Мина"!

Желаещите да помогнат на Мария, могат да се свържат с нея чрез храм "Св. Мина", гр. София - 1323, кв. "Модерно предградие", ул. "Старата църква" № 28, тел. 02/927 26 26; 02/927 64 64, прот. Серафим Петров.

Б. ред.: Можете да видите банковата сметка на Мария от следния адрес - perniknews.com

Източник: http://bg-patriarshia.bg
Снимка: bg-patriarshia.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova