Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. Радомир

29.05.2014

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. РадомирС благо дело завърши милосърдната инициатива на столичния храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно Предградие” – София (ул. „Старата църква” №28), в който над 90 дни енорията събира средства за Мария от град Радомир, тежко болна от мускулна атрофия.

Преди 4 месеца предстоятелят на храма протойерей Серафим Петров научава от свои духовни чеда и от предаване на ТВ 7 за тежкото заболяване на момичето, която е родом от град Шумен. Мария е с турски произход, но от много години живее в Радомир заедно с майка си, която се грижи за нея.

В Неделя 5-та след Пасха - на Самарянката, председателят на църковното настоятелство о. Серафим, заедно с Иво и баба Цветана, благочестиви и практикуващи християни от енорията на храм „Св. Мина”, посетиха болното момиче в гр. Радомир, за да намалят според силите си нейната болка и да й дарят малко утеха. Мария е от 15 години на легло, липсват й средства за лекарства, както и нужната грижа на физиотерапевти, които да облекчат трудния й живот .

Протойерей Серафим предварително бе организирал в храм „Св. Мина” събиране на средства за Мария и, въпреки че енорията е бедна, православните християни събраха за непознатата девойка 600 лева с искреното желание да й помогнат. Към тях те добавиха и продукти, които й бяха дарени по време на гостуването в Радомир. Запознавайки се на място с проблема на Мария и утешавайки я, че Бог ще й даде сили в нелекия й живот, отецът и неговите спътници предадоха продуктите и средствата на болното момиче с обещание, че винаги ще се молят за нея.

Храмовото духовенство и църковното настоятелство към храм „Св. вмчк Мина” благодарят на всички, които се включиха в благотворителната акция, и пожелават все повече хора да бъдат щедри, а Бог ще ги възнагради за щедростта, която проявяват и особено към тези, които страдат и боледуват. От името на протойерей Серафим Петров и църковното настоятелство: бъдете благословени, мили приятели и дарители на храм "Св. вмчк Мина"!

Желаещите да помогнат на Мария, могат да се свържат с нея чрез храм "Св. Мина", гр. София - 1323, кв. "Модерно предградие", ул. "Старата църква" № 28, тел. 02/927 26 26; 02/927 64 64, прот. Серафим Петров.

Б. ред.: Можете да видите банковата сметка на Мария от следния адрес - perniknews.com

Източник: http://bg-patriarshia.bg
Снимка: bg-patriarshia.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova