Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да снимаш доброто

08.07.2014

Да снимаш добротоЗа трета поредна година конкурсът „Благотворителността през обектива“ връчи награди на фотографи, надарени със сетива и умение да показват лицата и каузите, които ни вдъхновяват. Събитието традиционно отличава най-добрите снимки на тема „благотворителност“ в 7 различни категории и връчва и една награда на публиката.

Изложбата с номинираните фотографии може да видите в галерия CREDO BONUM в София до 13 юли. Експозицията е замислена като пътуваща - от 4-ти август ще бъде във VIVACOM Art Hall, през септември – в информационните центрове на Аурубис в Пирдоп и Златица, а след това и в други градове на страната.

В тазгодишното издание победители са: Богдана Манова с фотографията "Аз чета, ти четеш", която печели наградата на публиката. Десислава Игнатова е първа в категория „Благотворителност и образование“ с кадъра "Моята библиотека ". "Пролетно почистване“ на Гаврил Стефанов печели в категорията „Благотворителност и екология“, а "Очакване" на Антония Смокова - в „Благотворителност и социална подкрепа“.

В категория „Моят герой“ печели снимката "Да подариш живот" с автор Васил Копчев. Наградата за фоторазказ тази година е за "Поход във Витоша за хора с двигателни увреждания" на Минко Чернев. Журито връчи и една специална награда – за "Надбягване" от фоторазказа "История в кадри за грижата..." с автор Димитър Неделчев. В две от категориите – „Благотворителност и здраве“ и „Благотворителност и култура“ тази година журито не присъди първи награди.

Експозицията представя различни лица на благотворителността през погледа на фотографи – любители и професионалисти. В наградените снимки тези лица и истории са различни. Ще видим доброволци, които помагат на бежанците в страната ни, момиче, дарило книгите си на библиотеката в своето училище и после решило да работи там, български и ромски деца, които заедно чистят кв.“ Факултета“, момче, спасило от сигурна смърт куче и пожарникар, превърнал професията си в мисия...Общото между тях е убедеността, че си струва да опитваме да променяме света и себе си като правим жест за другите.

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: blagobektiv.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova