Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

20 хиляди евро спасяват живота на наш монах от Атон

15.07.2014

20 хиляди евро спасяват живота на наш монах от АтонОтец Пахомий страда от карцином с метастази в лимфния възел, нуждае се от спешно лечение.

20 хиляди евро струва билет за финала на Световното първенство по футбол в Бразилия. За толкова се продава швейцарски часовник от среден клас или средноскъп автомобил. 20 хиляди евро могат да спасят живота на наш монах от манастира „Зограф” във Света Гора. Отец Пахомий страда от бързоразвиващ се карцином с метастази в лимфния възел и надбъбречната жлеза и се нуждае от спешно лечение в Турция.

Първоначално диагнозата е поставена в Правителствена болница, след това е потвърдена и от ВМА, където той ще бъде приет в понеделник, за да започне лечение с химиотерапия.

Лекарите у нас са категорични, че монах Пахомий би получил по-големи шансове да се бори за живота си, ако се подложи в някоя от чуждите онко клиники. За момента е обсъждано лечение в онкологичната болница в Турция. Престоя и процедурите там обаче биха стрували около 20 хиляди евро, с които благият отец Пахомий не разполага.
Самият монах се притеснява да набира средства за лечението си. Определя това като светска проява. Отец Пахомий е известен като един от най-чистите ни и отдадени на Бога монаси. Самият той познава и много влиятелни българи, но твърди, че е недопустимо да използва личните си контакти с тях за светски облаги.

"Ако молиш за нещо Бога, а Той не бърза да те чуе, не скърби, защото ти не си по-мъдър от Него," казва той, цитирайки преподобния Исаак Сириец.

„Бог е милосърден; Той не идва в неподходящо време. Той ни дава възможност сами да се съдим и познаем, за да не се явим пред лицето Му, когато това би послужило за осъждането ни”, твърди отец Пахомий.

През страницата си във Фейсбук той общува с хиляди българи по целия свят и ги напътства.

„Очевидно е, че нищо не можем да притежаваме завинаги без оглед дали признаваме или не признаваме това. В крайна сметка откриваме, че нямаме нищо. Ние живеем в непоправима, безнадеждна бедност и съществуваме, понеже Бог е поискал да ни създаде и ни е повикал към битие. За това ние не сме могли да направим нищо: свободната ни воля не е участвала в създаването ни. Ние притежаваме нашия живот, но той може да ни бъде отнет. Всичко, което имаме и притежаваме, е преходно”, казва отец Пахомий.
Тези, които искат да му помогнат, могат да направят това на:
Postbank BIC: BPBIBGSF
Account: BG31BPBI79364477261802
Lyudmil Panchev Zhelev ( o.Pahomiy )

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova