Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Моника Киркова

26.07.2014

Да помогнем на Моника КирковаПреди 10 години на Моника Киркова е поставена диагноза „Ходжкинов лимфом”. Общо през годините са й проведени 4 курса лъчетерапия, 29 курса химиотерапия и една автоложна трансплантация на стволови клетки. Въпреки това, заболяването непрекъснато рецидивира.

От продължителното и тежко лечение, през миналата година Моника получава странични ефекти, които правят невъзможно по-нататъшни химиотерапии.

Единственият вариант, преценен и приет от лекарски онко комитет, е прилагане на 16 дози от медикамента Brentuximab. Една доза е на цена 16 316 лева. Лекарството е разработено за пациенти с Ходжкинов лимфом с рецидив след автоложна трансплантация - точно за пациенти като Моника, но все още не е включено в позитивния лекарствен списък, затова не се заплаща от НЗОК. По тази причина Моника подава молба в Министерството на здравеопазването за финансиране на лечението с Брентуксимаб и през август 2013 година Министерски съвет отпуска средства за 4 дози от лекарството.

Лечението започва и резултатите са много добри, но през тази година Министерството на здравеопазването отказва да отпусне средства за оставащите 12 вливки.

Веднъж започнало, лечението не бива да се прекъсва, затова Моника започва дарителска кампания, чрез която успява да събере средства за останалите дози. Необходимата сума е 146 700 лева.

Да помогнем на Моника като изпратим SMS с текст DMS MONIKA на номер 17 777 или преведем пари на дарителска й банкова сметка:
Титуляр: Моника Каменова Киркова
Банка: Райфайзен Банк
IBAN: BG48 RZBB 9155 1043 3248 06
BIC: RZBBBGSF

Допълнителна информация за Моника може да научите от:
* bnt.bg
* help-monika.weebly.com

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Избраната от вас кампания получава минимум 90% от всички финансови постъпления. Останалата сума покрива техническото обслужване и поддръжка на кратък номер 17 777, административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на мобилните оператори от некоректни абонати.

Повече информация за набраните смс-и може да намерите в сайта.За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Избраната от вас кампания получава минимум 90% от всички финансови постъпления. Останалата сума покрива техническото обслужване и поддръжка на кратък номер 17 777, административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на мобилните оператори от некоректни абонати.

Повече информация за набраните смс-и може да намерите в сайта - dmsbg.com.

Източник: http://dmsbg.com
Снимка: http://bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova