Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Румен Арарски

08.08.2014

Да помогнем на Румен АрарскиПрез 2008 г. на Румен Арарски от София е поставена диагноза „Макроаденом на хипофизата”. Опериран е 4 пъти, последната операция е извършена преди година. През април 2014 г. образното изследване показва нов, пети по ред рецидив на тумора, затова Румен се обръща към Университетска клиника Хайделберг за предложение за лечение и получава оферта за 30 сеанса протонна терапия на стойност 29 000 евро.

Да помогнем на Румен чрез изпращане на дарителски SMS с текст на латиница DMS RUMEN на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel) или превод на банковата му сметка:
Титуляр: Румен Василев Арарски

Банка: ДСК
IBAN: BG94 STSA 9300 0021 8524 98
BIC: STSABGSF

Допълнителна информация

Офертата е за лечение с формуляр за планирано лечение S2, чрез който пациентът заплаща само медицински дейности, без болницата да начислява професорски хонорари, нито други разходи извън задължителните. Въпреки това, Комисия за лечение в чужбина отказва да заплати цялото лечение на Румен с мотива: „От предоставената от Вас оферта става ясно, че болницата работи с формуляр S2, както и каква е стойността на предлаганото лечение с протон терапия. При калкулирането на тази стойност са включени и разходи, които не се заплащат от бюджета на Министерството на здравеопазването по реда на Наредба №12 от 22.12.2011 за условията и реда за заплащане на лечение на български граждани в чужбина по чл. 82, ал. 1, т. 8 от Закона за здравето. В тази връзка Ви уведомявам, че съгласно горецитираната наредба, от бюджета на Министерството на здравеопазването може да се финансира само лечение, което възлиза на стойност 12 500 евро.”

В писмото, подписано от председателя на КЛЧ д-р Лучия Добрева, не се посочва кои са тези разходи, които противоречат на наредбата.

Тъй като няма възможност да осигури сам останалите 16 500 евро, Румен подава заявление за издаване на формуляр S2 в НЗОК, като заявява, че в случай на одобрение, няма да ползва финансиране от Министерството на здравеопазването. Независимо от това, Румен получава отговор, че тъй като е одобрен от МЗ, НЗОК няма да даде ход на молбата му.

Така Румен трябва да осигури сам сумата от 16 500 евро, за което разчита на помощта на дарители.

Информация за sms даренията

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Избраната от вас кампания получава минимум 90% от всички финансови постъпления. Останалата сума покрива техническото обслужване и поддръжка на кратък номер 17 777, административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на мобилните оператори от некоректни абонати.

Допълнителна информация за sms dms можете да видите - тук

Източник: http://dmsbg.com
Снимка: http://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova