Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

БПЦ участва в дарителска кампания за пострадалите жители на гр. Мизия

15.08.2014

БПЦ участва в дарителска кампания за пострадалите жители на гр. МизияБПЦ се включи в дарителската кампания в помощ на жителите на гр. Мизия, пострадали от опустошителното наводнение в началото на август. Кампанията ще се проведе съвместно с БЧК на големия християнски празник Успение Богородично. Ще се използва голямото събиране на богомолци в храмовете за празника, за да бъдат призовани да подкрепят хората, изпаднали в голяма беда, загубили близки, домове и имущество.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който е в Троянския манастир за храмовия празник Успение на Пресвета Богородица, и с подкрепата на игумена на обителта Велички еп. Сионий всички средства, които се съберат за празника пред прочутата чудотворна Троянска икона „Пресвета Богородица – Троеручица”, от доброволните дарения на поклонниците ще бъдат предоставени за бедстващото население на Мизия.

С благословението на Патриарх Неофит на празника Успение Богородично БПЦ и БЧК организират съвместна инициатива в подкрепа на пострадалите от наводненията. От 9 до 12 ч. доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената Литургия в и около столичните храмове „Св. Александър Невски”, „Св. София”, „Св. Неделя”, „Св. Седмочисленици” и „Св. Георги Победоносец”, както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

Днес Софийската св. митрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия, съобщават от Отдела за връзки с обществеността на Св. Синод.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova