Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ако видите тези деца - поздравете ги! Има защо!

03.09.2014

Ако видите тези деца - поздравете ги! Има защо!Искам да ви запозная с няколко деца от нашия квартал, които на фона на всичко, което се случва в България, могат да бъдат пример за подражание и трябва повече хора да знаят за тях, защото това, което правят, е невероятно.

От около 1 месец тези прекрасни деца плетат собственоръчно гривни, материалите за които си купуват със собствени парички, които родителите са им дали за сладолед или нещо друго за хапване, след което отиват на едно по-оживено място в квартала, носят си масичка, написали са и плакат "Да помогнем на Криси да проходи" и започват да продават тези гривни.

Целта на това е едно момченце Криси, също от квартала, което познават и което е болно от ДЦП. Децата всеки ден си купуват материали, плетат по цял ден и продават с единствената цел да събират парички и да подпомогнат това дете за всекидневната му рехабилитация, лекарства, плуване и други нужди, за които родителите му плащат всекидневно.

Тази идея им е дошла съвсем спонтанно и въпреки че както те казват, някои хора не им вярват и ги гонят, като ги видят, те продължават и не се отказват.

Горда съм, че познавам тези деца - едно от тях е моята дъщеря, горда съм, че въпреки всичко и всички в България има достойни хора, пък били те и 10-12 годишни деца!

Смятам, че това е достойно поведение и много хора трябва да вземат пример от тях и да научат за тях!!! Това се случва пред банка ДСК на ул. "Пере Тошев" и ако ги видите там - поздравете ги и си купете гривничка!

Кампанията на Кристиян във фейсбук - тук

Източник: http://news.plovdiv24.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova