Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младеж се нуждае от 100 000 лева за лечение на рядко заболяване

12.09.2014

Младеж се нуждае от 100 000 лева за лечение на рядко заболяванеПочти половин милион лева сме похарчили за букети през миналата година. Преди няколко дни учители подеха благотворителна кампания и отправиха апел към всички родители да дарят парите за цветя за пострадалите от наводненията, както и за други хора в нужда.

Срещаме ви с Ангел от Павликени, на 22 години, който се бори с рядко онкозаболяване и за лечението му са необходими над 100 000 лева. Семейството му разчита на дарения.

Сълзите на Ангел потичат след час разговор, в който мъжки опитва да скрие страха от поставената му рядка диагноза - саркон на Юинг.

А тя идва след инцидент на футболното игрище, вследствие на който на гърба му се появява подутина: "Ако това нещо не беше излязло над гръдния кош можеше да расте в мене, да си направи сраствания на много органи."

След успешна операция у нас, семейството му избира лечение в Турция. Не са подавали документи за отпускане на средства за лечение в чужбина, за да не губят време.

"В Турция потвърдиха диагнозата и предложиха лечение. Като в същото време се консултирах и в България. Наистина но като цяло те предлагат по-добър вариант", разказва майката Маргарита Христова. Ангел вече е минал през първия курс химиотерапия.

"Реших, че за момента място за съмнения и притеснения няма и трябва само напред и нагоре и започнахме кампанията навсякъде.", казва приятелката на Ангел Стела Иванова.

Засега най-активни са хората от родния му град - Павликени. Ангел се нуждае от 50 000 евро, за да продължи лечението си. До този момент е събрана една четвърт от сумата.

Семейството му се надява, че на 15 септември повече ученици в Павликени ще откликнат на инициативата и вместо букети ще дарят пари.

"Всяка сутрин, ставайки, си казвам: Аз нямам право да се откажа и аз ще се справя... Защото, наистина, с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм вярвал, че може да протече такава кампания”, през сълзи признава младежът.

Независимо от каузата, ние също призоваваме родителите, дарявайки, да дадат пример на децата си. Тези половин милион лева вместо да увяхнат биха могли да променят един човешки живот.

Банковите сметки за желаещите да помогнат на Ангел Петков Христов са:

(CECBBGSF) IBAN: BG36 СЕСВ 9790 10F3 4783 00 - в лева
(CECBBGSF) IBAN: BG50 СЕСВ 9790 14F3 4783 00 – в евро

Вижте още:
Помогнете на Ангел | dariknews.bg
Деца плетат гривни, за да помогнат на болен от рак | monitor.bg

Източник: http://btvnews.bg
Снимка: http://btvnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova