Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

19-годишната Диана се нуждае от 2 500 евро за химиотерапия

02.10.2014

19-годишната Диана се нуждае от 2 500 евро за химиотерапияВместо да седне на студентската банка, 19-годишната Диана Поибренска от Величково, Пазарджишко, се подготвя за поредното пътуване до истанбулска клиника. Мечтата й да следва „Право” засега е отложена във времето, тъй като момичето страда от тежко онкологично заболяване.

Сега момичето е с туморно образувание в едното си ухо, на шията и в белите дробове.

Има меланом на главата, оперирана е два пъти в столична болница, но туморът продължава да расте. „Предложиха ми трета операция, но тя щеше да има лоши последствия, защото туморът засяга главния лицев нерв, който регулира движенията на лицето, поясни Диана Поибренска. Нямаше да мога да говоря, да се усмихвам... Уплаших се и не се съгласих”.

Диана научава тежката си диагноза, когато е на 16 години. Имала бенка на главата, която започнала да кърви и затова отишла на кожен лекар. Изпратили я в Пловдив, където не ѝ помогнали, последно ходила в София, но лечението й там не дало очаквания резултат.

Диана и семейството й се насочват за лечение в чужбина и попадат на турската клиника ACIBADEM в Истанбул. "Клиниката има представителство в Пловдив, което много улеснява организацията на пътуването до Истанбул", поясни момичето. "Бях там на изследвания и консултации, а след това ми направиха и химиотерапии. Досега се справяхме с помощта на близки и приятели". Финансовите затруднения за лечението на момичето карат семейството й да потърсят помощ и от непознати. "Но на 13 октомври трябва отново да замина за Турция, а необходимата сума е 2500 евро".

Досега химиотерапиите в турската клиника са дали положителен резултат. „Туморът намалява, макар и бавно, поясни Диана. На 13 октомври ми предстои скенер и тогава професорката ще прецени какво да предприемеме по-нататък”. Диана сподели, че не винаги я боли. Или по-скоро отдавна е свикнала да понася болката. Признава, че мечтае да няма болка и да води нормален живот като своите връстници. „Искам да уча „Право”, през май бях абитуриентка, но се отказах да кандидатствам тази година, защото нямаше да се справям и с пътуванията до Турция и с лекциите. Вярвам, че ще оздравея! Вярвам, защото видях, че имам много приятели, които ме обичат и подкрепят в този труден момент!”

Цялото лечение на Диана ще струва 30 000 лв.

Да подадем ръка на Диана да се пребори със заболяването си:
BG34RZBB91551004908111 Raiffeisen BANK
Титуляр на банковата сметка: Диана Стефанова Поибренска

Източник: http://zname.info
Снимка: http://zname.info

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova