Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благородният жест да дариш книга не е необичайно явление, а мисия

17.10.2014

Благородният жест да дариш книга не е необичайно явление, а мисияЗасилва се тенденцията за даряване на книги, каза директорът на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков" във Велико Търново. Според Иван Александров все повече са хората, които са склонни да дарят не просто стара книга от собствената си библиотека, а нови, ценни издания. „Съобразяваме се с волята на дарителите. Обясняваме им каква ще бъде процедурата. Често във фонда имаме същите заглавия и автори, но дарителите проявяват разбиране и пренасочваме изданията към филиалите ни в региона. Така даваме една практическа възможност за обогатяване на библиотеките", каза Александров.

Тази благородна мисия е подкрепена и от великотърновските издателства. „Те ни предоставят стойностна литература на местни автори и преподаватели. Този тип книги имат изключително важно приложение, защото при нас се използват често от студентската аудитория", посочи директорът на библиотеката. Тя стартира и благотворителна акция, част от инициативата на организация SOHO „Грижа за ближния: подари книга на дете без родителска грижа".

В централната сграда, както и във филиалите, се събират издания, подходящи за деца и младежи от 7 до 18 годишна възраст. Те ще бъдат предоставени на столичен дом за сираци. „Вече са постъпили около 50 книги, но за нас цифрата не е важна. Значим е благородният жест, за да можем да зарадваме децата", добави Иван Александров. В момента акцията се провежда чрез филиалите на ул. "Симеон Велики" и "Деньо Чоканов" и в централната сграда.

Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova