Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Започва проектът „Коледна звезда” 2014

21.10.2014

Започва проектът „Коледна звезда” 2014Благотворителният проект „Коледна звезда”, който е неизменна част от енорийския живот на столичния храм „Покров Богородичен”, започна и тази година. Активната част на проекта е в периода октомври-декември. Тогава деца, лишени от родителски грижи и хора с умствена изостаналост ръчно изработват коледни картички, които след това се продават, а със събраните средства талантливите участници ходят на летни лагери и екскурзии. Всичко това се случва с дарителски средства и с помощта на младежи-енориаши към храм „Покров Богородичен”, които си разпределят задачите около организацията на „Коледна звезда”.

Вече няколко седмици всички участници в проекта са в процес на подготовка за неговото начало – доброволците при Енорийския център към храма организират закупуването на необходимите материали, планират графика на посещенията си при децата от дома в гр. Долна баня и активно търсят свои съмишленици, които искат заедно с тях да участват в съботно-неделните творчески занимания с деца в неравностойно положение; екипът на Защитено жилище „Савина” (гр. София), в което са настанени лица с умствена изостаналост, вече включи като част от ежедневната трудова терапия на своите потребители изработването на коледни картички; всички необходими материали, за да започнат работа, пристигнаха при учениците от с. Беброво (Еленско); в подкрепа на своите връстници без родители, предстои да започнат да рисуват коледни картички и учениците от няколко столични и едно пловдивско училище.

Първите коледни картички очакваме да станат готови в средата на месец ноември. Тогава ще започне и тяхната разпродажба. В дните около Въведение Богородично – празникът на християнското семейство и младеж, предстои откриването на традиционната изложба-базар „Стани приятел”, на която ще присъстват и самите художници.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova