Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Апел за подкрепа за един бъдещ парамедик

05.11.2014

Апел за подкрепа за един бъдещ парамедикТой израства в Дома за деца, лишени от родителска грижа, в кюстендилското село Стоб. Подобно на много свои събратя по съдба, там е преживял ужасни неща, но не иска да говори за тях. След като напуска дома, заживява за известно време в общежитие за юноши от социалните домове в София. Успява да завърши вечерна гимназия и когато става на 18, започва работа като санитар и гипсовач в травматологията на „Пирогов“.

Днес, почти 10 години по-късно, 28-годишният Георги Ангелов казва, че 2014 година е особено добра за него, защото успява да сбъдне една своя мечта – да стане студент първа година в първия випуск на специалността „парамедик“ в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“. Той се определя като вярващ човек, приел Кръщение на 15 години, и е убеден, че това се случва с Божията помощ.

Благодарение на съпричастни хора, той успява да плати таксата в размер на 350 лв. за първия семестър от обучението си и да купи най-необходимите учебници. Трудностите за младия човек обаче тепърва започват в битката между оцеляването и усилията да не прекъсне така мечтаното следване, защото няма с какво да преживява.

За да може да ходи на лекции и да учи за първата си изпитна сесия, се налага да намали работните си часове в болницата, което променя заплатата му на 170 лева, а наемът на квартирата му е 150 лева месечно, което не включва разхода за отопление на ток през зимните месеци. Предстоят и нови разходи: поредната семестриална такса, която трябва да бъде платена през януари, нови учебници, апарат за измерване на кръвното налягане и т.н. И… разходи за храна! В момента той търси усилено работа като нощен санитар три пъти седмично, но дори и това няма да бъде достатъчно, за да се справи с всичките разходи, които го очакват.

Всеки от нас знае колко безценно е да имаш опцията „Обади се на приятел“, когато си изпаднал в труден момент. Георги обаче я няма. Той не е от хората, които са свикнали да търсят помощ, но точно сега, точно днес, той няма друг избор. Изправен е до стената, която толкова силно желае да прескочи…

И така, Георги, едно от „децата на държавата“, днес иска да бъде полезен за същата тази държава, за другите, като избира една от най-високостресовите професии – тази на парамедика. За да може обаче да помага в обозримо бъдеще на другите, днес е моментът той да получи помощ…

Ако искате да подкрепите Георги Ангелов в кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите, че дарението е за Георги Ангелов в кампанията “Виждам те”). За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com.

Източник: http://www.pravoslavie.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova