Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Родители намират дъщеря си след 7 години, в които я смятат за мъртва

16.12.2014

Родители намират дъщеря си след 7 години, в които я смятат за мъртваНа Цонка и Деньо от Сливенското село Бяла през 2003 г. им се ражда 4-то дете, момиче. След раждането си Цонка едва оцелява, а детето никой не очаква да живее дълго. „Дойде след туй докторката при мене и каза, че детето е много увредено...” „ ...Не може да се гледа в домашни условия”, разказва Цонка. „ Казаха ни, че няма да живее дълго лапето, дадоха ни един акт за раждане само...”, допълни Деньо. „Накараха ни да се подпишем за... да се откажем”, конкретизира Цонка. Но всъщност с този подпис те са се били отказали от родителските си права над бебето си.

Месец по-късно Деньо и Цонка се връщат в болницата, за да потърсят детето си, но биват изгонени от докторите. „Единият път докторката ни изгони, а единият път въобще никой не се показа".

Не рядко срещана практика е лекари да съветват родителите на децата, които се раждат с увреждания, да се откажат от тях, тъй като няма да живеят дълго. А в същото време повече от 50 % от родителите не желаят да прекъсват връзката със своите деца.

Малко по-късно родителите на момиченцето заминават в Гърция до 2010 г., когато проект на Държавна агенция за закрила на детето търси всички родители на близо 2000 деца с увреждания, изоставени в домовете. Тогава родителите на Теодора получават най-радостната новина в живота си, че дъщеря им Теодора е жива”. „Вече детето е голямо за Сливен и трябва да го преместят в Кермен, чете майката в писмото, което ѝ изпращат от агенцията. Така родителите на момиченцето вземат решение по-скоро да се приберат в България.

Първото нещо, което правят Деньо и Цонка след завръщането си в България, е да отидат до Кермен. Там бащата вижда за първи път детето си, а майката – за първи път го прегръща. „Още на входа директорката ни предупреди като го видите, да не се уплашите”, разказа бащата на Теодора. „Както го прие майка му и като прегърна майка си, стисна я за врата и не я пусна направо”. Като я прегърна и веднага разбра, че това е майка му, сподели още бащата. След това родителите веднага решили да изведат детето със себе си, без значение от степента му на увреденост.

Теодора е само 8 кг. когато е взета от истинските си родители. Въпреки това тя започва да наддава. По-късно бива подложена и на редица операции за главата, гърба и др.

Откакто Теодора е у собственото си семейство, тя се чувства по-добре и се е научила да прави много нови неща.

Единственото желание на майката на Теодора е тя да говори: „Нищо не искам, искам само да говори. Тя казва само мамо и бабо, нищо друго”, сподели още Цонка. Родителите на Теодора не разполагат със средства за операцията й, което би помогнало на детето да проговори.

Източник: http://vbox7.com
Снимка: http://vbox7.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova