Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Болен Дядо Коледа помага на бедни и болни деца

30.12.2014

Болен Дядо Коледа помага на бедни и болни децаБолен Дядо Коледа помага на болни и бедни деца и младежи, нуждаещи се от финансова помощ и подкрепа. Вече 6 години всеки път в края на декември Георги Симеонов от Горна Оряховица се превъплъщава в ролята на добрия старец, обикаля по домовете и раздава подаръци и радост на децата.

Получените от родителите пари той не задържа за себе си, а дарява на болни от детска церебрална парализа. И това съвсем не е случайно, пише „Борба”. Самият Георги от рождение страда от това тежко заболяване. За разлика от други болни той може да се движи сам, без помощни средства. Присъдена му е и 55% инвалидност.

Съдбата на 30-годишния Дядо Коледа не е никак лека. Преди 8 години баща му се разболява от рак и умира. Майка му дълго време е безработна, а в момента е чистачка и работи за минимална заплата. Георги Има по-голям брат в Пловдив, който си има свой собствен живот, и сестра - студентка във Варна. Как се справя семейството финансово? „Моите пари отиват за плащане на сметките, а на майка ми - за храната. Двамата заедно помагаме на сестра ми във Варна – квартира, семестриални такси, издръжка. Справяме се някак, не сме тръгнали да просим, но е доста трудно”, признава Дядо Коледа. Тъй като отпуснатата му от държавата мизерна инвалидна пенсия не стига за нищо, на болния мъж се налага да работи тежка физическа работа.

Веднъж, докато обръщал с лопатата една градинка в квартала, той е забелязан от бизнесмена Иван Стефанов. Какво е направило впечатление на бизнесмена, не е ясно, но той се обадил по телефона на Георги и го поканил да започне работа в неговото предприятие за производство на колбаси. Георги приел и вече 6 години работи там. Не спира да сипе похвали по адрес на своите шефове.

Преди един коледен купон на фирмата Георги решил да забавлява шефовете и колегите си. Купил си униформата на Дядо Коледа, сложил си една брада и така, дегизиран, се появил в ресторанта.

Изненадата се получила и на Георги му хрумнало, че може да започне да доставя радост и на децата, като им позволи да видят и пипнат на живо добрия старец. Тъй като няма свой личен автомобил, младият мъж с двигателни проблеми обикаля пеш целия град с чувала на рамо. А след празниците спечелените пари дава на други болни. Тази година благотворителната кауза на Дядо Коледа е посветена на двама души.

„Част от парите ще дам на малкия Алекс, който има проблеми с очите и се нуждае от лечение в чужбина. А с останалите ще зарадвам моя приятел Росен Атанасов от русенското село Черешово, който страда от мускулна дистрофия. Семейството му е бедно и няма възможност да си позволи да плаща за така необходимите му процедури по рехабилитация. Тази година моята мисия е да успея да събера 1400 лв. за поне 20 рехабилитации, които са жизнено еобходими”, обяснява Георги. Той разказва, че двамата с Росен се запознали в интернет, срещнали се на живо и сега вече са много близки приятели.

Една от болките на горнооряховския Дядо Коледа е, че си няма Снежанка както за раздаването на подаръците, така и в живота. Влюбвал се е няколко пъти, но любовта му не е била взаимна. Сега харесва едно момиче от Русе и дори й е направил признание. Какво ще се случи по-нататък и дали ще има скоро Баба Коледа, не се знае. Другото голямо желание на 30-годишния мъж е да участва в „Шоуто на Слави”.
„Искам поне веднъж да сляза по ескалаторчето, „Куку бенд” да ме обявят, а аз да седна на диванчето и да бъда очи в очи срещу Слави. Пък ако ми даде да водя за няколко минути и шоуто му, ще бъда най-щастливият човек. Аз съм му голям фен, бил съм на всичките му концерти тук в Търново и много го харесвам”, признава Георги Симеонов.

Той споделя също, че голямата му мечта е да работи в света на шоубизнеса и да забавлява хората, да ги кара да се усмихват, да бъдат радостни и поне за малко да забравят болката от тежкия живот и несгодите. Младият мъж харесва българската народна музика, а през свободното си време обича да се разхожда и да бъде сред приятелите си. Признава, че ако можеше да бъде истинският вълшебен старец поне за малко и да сбъдва желания, би направил така, че всички болни, бедни и страдащи хора по света да бъдат щастливи.

Иван ПЪРВАНОВ

Може да се свържете с Георги от неговата Фейсбук страница.

Източник: http://www.borbabg.com
Снимка: http://novanews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova