Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци дариха събраните пари от сватбата си за благотворителност

25.06.2015

Младоженци дариха събраните пари от сватбата си за благотворителностСтанислава и Павел Косеви от Горна Оряховица решили да помогнат на нуждаещи се, като дарят събраната сума от венчавката си. Двойката предупредила гостите, че не желаят букети с цветя, а паричната им стойност, с която да извършат добро. Идеята била приета радушно от всичките стотина души, поканени на сватбата.

Станислава е зъболекар, а Павел – агроном. И двамата са на 29 години, родом от Горна Оряховица, а сватбата се състояла на 6 юни.
„Агенцията, която бяхме наели да организира приготовленията за женитбата, предложи да включим в поканите текст, с който апелираме към гостите да носят вместо букет плюшена играчка и събраните да дарим в някой дом за деца, лишени от родителска грижа”, разказва 29-годишната жена. Със съпруга си обсъдили предложението, но стигнали до извода, че финансовата стойност на букетите би помогнала повече. В големия ден гостите не подарявали букети, а оставяли плик с пари, които да отидат за благородната кауза. Станислава се посъветвала с председателя на сдружението „С вяра в доброто” Лъчезар Любенов къде би било най-добре да се дарят средствата. „С част от сумата бяха купени маратонки за талантливо момче от село Морава, което твори картини с боб, леща и хранителни продукти, но едва преживява - сподели тя. - Останалите средства ще предоставим за 4-годишното детенце Калоян от Горна Оряховица, което се нуждае от спешна операция на очите в Германия. Ако бяхме изпратили сумата в дом за сираци, разпределена там, щеше да е съвсем незабележима, затова решихме да помогне на Асен и малкия Калоян”, обосновава избора им тя.

Семейство Косеви се надява и други двойки да последват примера им и да помогнат дори и само на един човек. „Всяка събота в Горна Оряховица има сватба. Представете си, ако повечето семейства го направят, колко щастие ще дарят и на други хора”, каза Станислава.

Това е втората двойка, дарила пари от сватбата си за благотворителност. Наскоро Симона и Явор Божанкови, също от Горна Оряховица, подпомогнаха абитуриент със средства, събрани от сватбата им. Зрелостникът завърши Професионалната гимназия по електротехника и електроника в железничарския град и пожела да продължи обучението си в сферата на компютърните технологии.

Семейство Косеви призовава всички двойки да последват примера им.

Източник: http://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova