Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Пункт за събиране на дрехи и обувки заработи в офиса на БЧК в Асеновград

12.04.2019

Пункт за събиране на дрехи и обувки заработи в офиса на БЧК в АсеновградМястото е офиса на улица „Изложение“, в централата на БЧК в града. В него всеки ще може да остави свои непотребни дрехи, които могат да послужат на нуждаещи се хора.

Пунктът е отворен всеки работен ден от 09:00 ч. до 15:00 ч. без обедна почивка, съобразено с работните часове на офиса и вече приема първите дарения от асеновградчани. От БЧК Асеновград, уточняват, че не става дума за контейнер за дрехи, каквито има в по-големите градове на страната и както по грешка бе съобщено от местни медии, а за сформиран пункт в работния офис на организацията.

Всеки, който желае, може да остави в него облекла и обувки, които трябва да бъдат изпрани и поставени в торба, да са в годно за употреба състояние, а пакетът да бъде затворен добре.

С дарения текстил (одеяла и др.) ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда. Събраните продукти периодично се събират и се извозват до специализирана фабрика за сортиране, където при необходимост се преработват или се подготвят за повторно оползотворяване. С тези, които са годни за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Друга част от текстилните изделия, които са годни за използване отново като дрехи, се изнасят предимно за страни от Третия свят в Африка, Централна Америка, Близкия Изток и др. Останалите изделия, които не са годни за употреба по първоначалното им предназначение, се преработват и рециклират в България или фабрики в други държави, като от тях се създават продукти като почистващи кърпи, тапицерии за автомобилната промишленост, топлоизолации и много други продукти, произвеждани от рециклиран текстил.

Този щадящ природните ресурси модел има за цел да връща суровините обратно в икономиката и да създава възможности за удължаване на техния живот чрез многократно използване или трансформирането им в друг вид продукт. По този начин се предотвратява или поне намалява значително добива на нови природни ресурси

Акцията за събиране на нови и употребявани дрехи ще продължи до 30.04.19 г., след което събраните материали ще бъдат транспортирани до офисите на БЧК в Пловдив.

Източник: https://tvsatcom.bg
Снимка: https://tvsatcom.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova