Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Човещина! Бригада нов дом дадоха нов смисъл на живота на едно момче от Батановци!

15.04.2024

Човещина! Бригада нов дом дадоха нов смисъл на живота на едно момче от Батановци!Уникален и безпрецедентен беше последният епизод на „Бригада нов дом“. За първи път бригадата беше готова да се откаже и да не прави ремонт на къщата в Батановци, в която живеят 17-годишният Денис и неговата майка Валерия. Двамата са сами, след смъртта на бащата на момчето. В наследствената къща условията, както признаха всички бяха нещо, което не са виждали досега. Майката работи, но заради огромните дългове покрай болестта на вече починалия й съпруг те не могат да „свържат двата края“.

„След всяко едно помещение, ситуацията става все по-зле и не виждам изход. Не мисля, че ние тук можем да се справим.“ – сподели Калин

„За първи път ми се случва такова нещо. За първи път разбирам, че има вариант, в който момчетата да откажат да направят ремонт. Това е прецедент.“ – призна Мария.

В крайна сметка се стигна до компромисен вариант – да се направи годна за живеене къща в двора, която има само една стая и малка кухня. Така момчето да има собствен дом, да има баня.
Майката Валерия не скри, че е готова на всичко за нейното дете. Защото за нея това е най-важното.
От екипа все пак смениха старата дограма на къщата й, подариха й нови печка и пералня, както и нови легла – което безспорно ще направи живота й далеч до по-лек.
Бригада нов дом купи костюм за абитуриентския бал на Дейвид, който тази година завършва професионална гимназия в Перник. Но мечтае да учи. Което всички му желаят.

Това беше и един от най-коментираните случаи в социалната мрежа. Много хора питаха как да се свържат със семейството и да помогнат.
Кметът на Батановци Радослав Петров благодари на бригадата и екипа на предаването от свое име и от името на батановчани. За всичко, което правят и за помощта, която дават на десетки семейства. Мария получи и благодарствен адрес от кмета на Батановци.

Източник: https://perniknews.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova