Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен концерт помага на млади биатлонисти в Берковица

22.06.2018

Благотворителен концерт помага на млади биатлонисти в БерковицаБлаготворителен концерт за берковския клуб по биатлон „Ком“ ще се проведе в Берковица днес, 22 юни, от 18.00 часа. Младите биатлонисти се нуждаят от нов микробус, за да могат да тренират и да участват в състезания в страната.

Концертът ще се състои в големия салон на читалище „Иван Вазов 1872“ и в него участие ще вземат читалищни състави и ученици от училищата и детските градини в града.

Микробусът е изключително нужен на състезателите – когато в града няма сняг, това е единственият вариант те да бъдат мобилни и да пътуват до планината, за да тренират. Много често треньорът Вероника Григорова и родители, със собствените си автомобили, транспортират децата за тренировки и състезания, но това не е трайно решение на проблема, защото има и много екипировка, която трябва да се извози.

Берковският клуб е първият, и единствен за сега, в Северозапада, а състезателите са от звездите на младежкия и на националния отбор А.

Клубът беше създаден през 2016 г. от Павлина Филипова и Вероника Григорова, със съдействието на Общината. Идеята идва спонтанно след европейската титла на Павлина Филипова. Началото е много трудно. Клубът започва с три деца- Ния Димитрова, Десислава Стоянова и Радослав Георгиев. Още първата година имахме своите медалисти от Държавното първенство и носител на купа "Надежди"- Десислава Стоянова и Ния Димитрова. С времето състезателите се множат. Идват и големите постижения на Деси Стоянова, Кристиян Стоянов, Петьо Иванов, Мария Здравкова, Ния Димитрова.

Източник: http://bnr.bg
Снимка: http://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova