Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Бургас с детска линейка от рециклирането на капачки

29.10.2021

Бургас с детска линейка от рециклирането на капачкиДетски реанимобил бе дарен на УМБАЛ Бургас от кампанията "Дари капачка - спаси живот". Линейката е от Германия и преди месец бе предаден на лечебното заведение. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

Цената на реанимобила е 39 375 лв. Половината от сумата е от събрани и рециклирани капачки. Другата половина - от парични дарения най-вече на близки на пациенти на Отделението по неонатология.

Автомобилът е собственост на УМБАЛ Бургас и ще транспортира малки пациенти на бургаската болница до други болници, когато това се налага. Той е оборудван с всичко необходимо за лесен транспорт на бебета и малки деца, включително и със специална шина за транспортния кувьоз на Отделението по неонатология.

Автомобилът е климатизиран. Снабден е с всичко необходимо като инсталации - кислород, ел. изводи за включване на апарати. Има много удобни шкафове за медикаменти, две седящи места, допълнителна носилка с механизъм за лесно прехвърляне на пациент, транспортна чанта и т.н.

Към този момент се спира с приемането на капачки в болницата. От там информират, че ще организират акции по предаване няколко пъти в годината, на които всеки ще може да донесе събраните капачки и сам да ги остави в камиона.

Следващата кауза, която ще бъде подета е покупка на оксимиксер - апарат за подпомагане на дишането на преждевременно родени бебета. Цената му е около 11 000 лева.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova