Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Стотици дариха кръв за родилката от Бургас

27.04.2018

Стотици дариха кръв за родилката от Бургас Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, вече е в стабилно общо състояние. Родилката получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете в събота сутринта. Няколко дни специалистите от университетска болница „Дева Мария“ се бориха за нейния живот и за живота на бебето.

Стотици хора от цяла Бълагрия се обединиха и дариха кръв за родилката. „До момента на пациентката са преляти десетки сакове кръв и кръвни продукти, като имаме готовност за още, ако се случи нещо непредвидено. Благодарим на стотиците хора, които се обединиха и показаха съпричастност, включвайки се в кръводарителската кампания“ коментира управителят на болницата. „Благодаря на целия реанимационен екип, начело с д-р Игнатов, както и на целия екип на АГО, начело с д-р Ирмов, които са реагирали бързо и адекватно като на десетата минута след развитието на еклампсията са родоразрешили пациентката чрез спешно цезарово сечение. Благодаря и на екипа на неонатологичното ни отделение с началник д-р Търнева, които доказаха защо са най-добрите с адекватните си реакции, касаещи лечението на новороденото. Всички началници работиха денонощно по случая, подкрепяйки дежурните лекари. Изключителни благодарности за организацията и бързите реакции и към ОТХ- Бургас, които работиха с удължено работно време, за да поемат желаещите кръводарители, както и към ЦТХ-Стара Загора, от където осигурихме допълнително кръв и кръвни съставки.

До момента лечението на родилката струва около 20 000 лв. „Уверяваме всички, че за младата майка не се пестят средства и правим всичко необходимо скоро да си бъде удома. С днешна дата терапията надхвърля неколкократно предвидената от Здравната каса клинична пътека за лечение на следродилни усложнения. Това нито ни е спряло, нито ще ни спре да дадем всичко, касаещо оперативна дейност, консултации, скъпоструващи медикаменти, изследвания и постоянно наблюдение, от които се нуждае пациентката.“ категорична е д-р Георгиева.

Източник: http://www.gramofona.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova