Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителни концерти в Девин в подкрепа на болно дете

04.05.2017

Благотворителни концерти в Девин в подкрепа на болно детеБлаготворителни концерти ще организира община Девин, за да помогне на едно дете да се пребори с болестта. Момичето е само на 18 години и страда от Сарком на Юинг. Скъпоструващото лечение не е по силите на семейството и затова целият град събира средства.

Доскоро 18-годишната Атанаска Тарашева се е разхождала в този парк, мечтаейки да завърши гимназия и да следва в Англия. До момента, в който я поразява болестта.

Милена Гайдарова – леля на Атанаска: Сарком на Юинг, който се развива само при деца и се развива много бързо, много агресивен... При втората химиотерапия искаха да направят ампутация на крака.

Младото момиче решително отказва и семейството ѝ избира спешно лечение в Турция. Целият град събира средства, за да замине. Няколко поредни курса химиотерапии спират развитието на болестта, Атанаска вече не изпитва болки, но трябва туморът да се свие, за да може кракът й да бъде опериран и да ѝ поставят изкуствена става.

Милена Гайдарова - леля на Атанаска: В момента се пробва с лъчелечение, за което ни поискаха 15 хиляди, процедурите мисля че са десет, при което ще има след това още пет химиотерапии в рамките на около месец това трябва да се случи... в момента ни трябват 60 хиляди, далеч това не е сумата за лечението на Атанаска,

За да се грижи за детето си, майката напуска работа и в момента е заедно с Атанаска в Турция. Бащата работи в чужбина и осигурява средства за ежедневните разходи, но семейството наистина изнемогва. За да помогнат, от община Девин организират благотворителни акции.

Красимир Даскалов – кмет на Девин: "Като идея пред нас е и някакъв по-мащабен концерт да направим, на който евентуално да съберем една по-голяма сума. Също така ще потърсим и други начини, имам предвид спонсори, които могат да се отзоват и да помогнем на Атанаска за нейното лечение."

Милена Гайдарова: "Тя наистина има невероятен дух и постоянно ни разсмива, което е един голям плюс. Борим се вече шест месеца, тежко е, трудно е, но продължаваме да се борим."

Въпреки болестта, Атанаска все още иска да сбъдне мечтите си.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova