Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Петя и децата й от Росеново благодарят на всички помогнали й!

Автор: Милостив | 13.04.2018

Петя и децата й от Росеново благодарят на всички помогнали й! В самото начало на февруари месец писахме за Петя и 3-те й деца от добричкото село Росеново. Семейството се намираше в остра оскъдица и лишения, без ток, без дрехи, почти без храна, без битови уреди от първа необходимост (пералня и др.); а Петя беше останала и без работа, като при това беше натрупала борчове (най-много от близкия хранителен магазин).

Само в рамките на 1-2 месеца се случиха много радостни неща в живота на майката и децата й. Жена от Бургас, която искаше да зарадва някого с балния костюм и обувките, останали от сина й, ги изпрати на сина на Петя, който ще е абитуриент тази година. Тя изпрати и парична сума в подкрепа на семейството.

Скоро токът беше платен, голямата част от борчовете в хранителния магазин – също; за дълговете в магазина им помогна с парична сума и семейство от Добрич. Студенти от Варна и други дарители също се включиха с голяма радост в подкрепа на Петя и децата й.

Това не беше всичко: жена от Бургас, пожелала анонимност, за своя сметка на изплащане изпрати така нужната пералня на Петя, като търговецът пое транспортните разноски по доставката. Все пак остава нуждата от др. домакински уреди като кухненски бойлер, миксер, тостер; при възможност прахосмукачка, печка на твърдо гориво.

Същевременно са им изпращани колети с храни, лакомства и дрехи от София и Бургас. От София до скоро отново са идвали периодично такива колети.

Не по-малка е радостта на Петя от това, че е върната в общинската администрация в Росеново на пълен работен ден, макар и да е до края на календарната година.

Петя и децата й благодарят на всички дарители! Също и на онези, които просто са се отнесли присърце към затрудненото им положение! Ние също ви благодарим за отзивчивостта! Цялата тази помощ и подкрепа донесоха на майката от Росеново повече спокойствие и сили да продължи живота и да се грижи за децата си.

Източник:
Снимка: Милостив

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova