Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици дариха храни и дрехи на Център за временно настаняване

Автор: www.dobrichmedia.com | 10.08.2015

 Ученици дариха храни и дрехи на Център за временно настаняванеДарение на хранителни продукти, дрехи, спално бельо и обувки получи вчера Центърът за временно настаняване към Фондация „Ръка за помощ“. В инициативата са се включили над 100 ученици от Езикова гимназия “Гео Милев”. Повечето са осмокласници, но продукти и дрехи предоставиха и ученици от 10 и 11 клас, каза Борислава Джамбазова – учител по френски език в Езиковата гимназия в Добрич, която е инициатор на благотворителната проява.

Не за първи път възпитаници на ЕГ “Гео Милев” правят дарения, но досега те са били насочени към институции за деца, а в Центъра за временно настаняване подслон и топла храна се осигурява за бездомни мъже. Дарението на ученици бе официално връчено от директора на ЕГ “Гео Милев” Милена Иванова на ръководителя на центъра Александър Иванов в присъствието на младите участници в благотворителния жест.

В Центъра за временно настаняване, който се помещава в къща в района на гимназията, в момента са настанени 4-ма бездомни мъже, при капацитет от шест човека. Александър Иванов заяви, че през зимните месеци местата са изцяло заети. Последно е изведен от Центъра диабетик, който не е имал никакви осигуровки. Сега той е настанен в Дома за стари хора в тервелското село Полк. Савово.

По закон престоя на настанените в центъра бездомни мъже може да бъде до 3 месеца, но голяма част от тях остават по 6 месеца или година, добави ръководителят на социалното звено.

Центърът за временно настаняване към Фондация „Ръка за помощ“ е разкрит през октомври 2013 година. В него се предлага комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на бездомни мъже с цел тяхната социална интеграция, задоволяване на ежедневните им потребности и предоставяне на временен подслон. От разкриването му до момента 19 мъже са получили подкрепа. Дейността на Центъра се финансира 100% от дарения.

Източник: http://www.dobrichmedia.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova