Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Петя и 3-те й деца в тежко материално положение

Автор: Милостив | 01.02.2018

Петя и 3-те й деца в тежко материално положениеПетя от добруджанското село Росеново е майка на 3 деца, които отглежда самостоятелно. Две от децата са момчета – на 17 и на 10 г, а най-малкото дете във вкъщи, момичето, е на 6 г. Петя едва успява да свърже двата края, за да не остават децата гладни.

43-годишната жена работи в местната администрация на половин щат, а през лятото припечелва и някой друг лев, включвайки се в сезонната работа по градините на своите съседи; случва се да помага и в казанджийската работа. Стресът и сърдечните й проблеми са цената на това натоварване, на което се подлага в името на децата си.

Най-голямото момче в къщата ще бъде абитуриент тази година. То ще има нужда от костюм и обувки. В момента обаче не посещава училище редовно, защото няма средства.

Домът на семейството не е собствен. Техните хазяи, познавайки Петя и децата й и тяхното положение, са проявили милосърдие и са ги подслонили, като условието е само да си плащат битовите сметки. Крайно ниските доходи, които печели Петя, често не ѝ стигат да изплаща месечните битови услуги. Затова и в момента има три неплатени сметки за тока (200 лв.), заради които е спрян.

В дома им няма баня, липсва им пералня. Издръжката (поради сиротството си) от Общината за двете по-малки деца винаги се бави и е под въпрос. Социалната служба в Добрич, по думите на жена, помагаща понякога на Петя и децата й, ги „подритва”.

Местни хора им подават по малко огрев понякога. Но в момента той е към привършване. При това имат малки заеми към хора и по-голяма версия към хранителния магазин (малко над 100 лв). Нуждаят се и от лекарства от първа необходимост. Малкото момче се нуждае от зимни обувки 38-39 н. Всеобща им е нуждата от хранителни продукти.

Можем да помогнем на Петя и децата й за подобряване условията им на живот с непотребна пералня, с изплащане на дължимите суми за ток или част от заемите й; с облекло и обувки на момчетата; с хранителни продукти.

Семейството е в тежко материално положение. Който може да откликне, нека уточни начина за изпращане на дарението си по телефона с Петя – 0888345203.

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova