Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Димитровградчанин отново разчита на добри хора, за да се лекува

Автор: dimitrovgrad.bgvesti.net | 26.08.2015

Димитровградчанин отново разчита на добри хора, за да се лекува С молба за помощ се обръща към жителите на Димитровград, Общината и България тукашно семейство.

Илиян Станев страда от тежко заболяване, диагнозата е „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ . Претърпял е две интервенции, а според лекарите, за да завърши успешно лечението е нужна и трета. За нея трябват 21 600 лв. В момента семейството разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв., пише в писмо до медиите Велислава Желязкова, която живее с Илиян.

"Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…", споделя още Велислава. Цялото й писмо - вижте по-долу!

Надява се отново на помощта на хората с добри сърца, за да се събере нужната за лечението на Илиян сума.

Илиян има открита дарителска банкова сметка:
Райфайзен БАНК
Титуляр: Илиян Бойков Танев
BG85RZBB91551004817177
Отворено писмо от Велислава Миленова Желязкова, жител на Димитровград, ул. „Търново“

Обръщам се към вас с гореща молба – бащата на моето дете, Илиян Бойков Танев, на 35 години, страда от тежко заболяване. През 2014 г. бе поставена диагноза „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ в Неврохирургично отделение на ВМА – София. Последва операция през м. февруари 2014 г. След операцията, която струваше 18 000 лв., ( 8 000 лв. от които Здравната каса ни върна след нейното извършване), настъпи подобрение. През юли същата година лекарите потвърдиха, че има нужда от повторна операционна намеса. Обявихме чрез отворено писмо дарителска сметка и през август, с помощта на всички познати и непознати, които ни подадоха ръка в този труден момент, и възстановените пари от здравната каса, бяха събрани необходимите за това средства. Втората операция бе извършена през февруари 2015 г.

След временното подобрение, лекарите ни съобщават, че има необходимост от трета животоспасяваща операция, която трябва да се направи своевременно. За това са необходими 21 600 лв. В момента семейството ни разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв.

Защо се обръщам за помощ отново към вас, мили хора? Аз съм на 27 години. Имам син на 8 години. Работя като шивачка в частна фирма, където не получавам висока заплата. Изплащам ипотечен заем. Съпругът ми не работи от няколко години поради тежкото си заболяване. Моето семейство също не разполага с кой знае какви финансови средства. Разчитаме само на помощта от майката на съпруга ми. Но необходимите за операцията средства не сме в състояние да съберем – близките ни също не са заможни хора.

Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…

Тази молба, разбира се, ми коства много: страх от неразбиране, равнодушие, омаловажаване на чуждия проблем… Всяко от проявените чувства ще има основание. Но не за мен! Все пак, събирам смелост, за да се обърна с молба за помощ, защото зная, че по света има много добри и състрадателни хора. Аз съм ги срещала. Зная силата на това чувство. И се надявам пак да се случи!

Оставаме с надеждата да ни потърсите: Илиян, Велислава и Ивелин. И предварително ви благодарим!

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova