Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Капачки за бъдеще с нова инициатива за кувьоз през септември

07.08.2018

Капачки за бъдеще с нова инициатива за кувьоз през септември Благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще” продължава с нова кампания през септември, като и този път целта е да бъде закупен кувьоз за нуждаеща се болница. До момента благодарение на кампанията са закупени 2 кувьоза – за болнииците в Червен Бряг и Чирпан.

Капачка по капачка и левче по левче – спасяват живот. В това вярват организаторите на инициативата "Капачки за Бъдеще” Мартина и Лазар. В края на миналата година със средствата от рециклирането на пластмасови капачки те дариха кувьоз за болниците в Червен Бряг и в Чирпан.

В Червен бряг през миналата година са се родили 169 бебета, 10 от тях недоносени. Кувьозът, с който разполагат там обаче е от 1976 година. На предишната благотворителна инициатива която се проведе на 14 април пред националния стадион "Васил Левски" бяха събрани 20 тона капачки. Средствата от тази кампания бяха разпределени за Чирпан.

Този път от "Капачки за Бъдеще” отправят призив и към организаторите на концерти и различни спортни мероприятия – най-вече футболни мачове да се включат в инициативата.

В последните години инициативите за събиране на пластмаса станаха изключително популярни и в тях се включват все повече хора. Това може да направи всеки един от нас – нужни са няколко стари капачки – от прах за пране, безалкохолно, флумастери и маркери и кой каквото има.

А доброволците са избрали да даряват точно тази апаратура, защото всяко трето дете в България, което е било в кувьоз получава увреждане, тъй като наличната техника е на повече от 20 години.

Източник: http://kanal3.bg
Снимка: http://kanal3.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova