Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

44 души дариха безвъзмездно кръв в Казанлък

29.01.2020

44 души дариха безвъзмездно кръв в Казанлък 44 човека са дарили кръв при вчерашната акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в Казанлък, съобщиха от Районния център по трансфузионна хематология - Стара Загора. Акцията се проведе в МБАЛ Казанлък, в часовете между 8:30 до 11:00 часа, а нейното осъществяване и успешно реализиране бе с помощта на БЧК Казанлък и Община Казанлък.

Акцията се организира традиционно през месец януари, вече над 20 години.

Близо 19 л. кръв ще отиде в помощ на болните хора, нуждаещите се от нея в цялата Старозагорска област, събрана само за 3 часа през вчерашния ден.

Общо 45 души са отишли в залата на МБАЛ Казанлък, за да станат кръводарители в традиционната акция, но една от желаещите е отпаднала по медицински показания. Момичето не е прието за кръводарител, поради ниски показатели на хемоглобина.10 човека сред тях са били за първи път дарителите, съобщават още от РЦТХ. На доброволческата акция са откликнали ученици, студенти, хора със свободни професии, служители на М+С Хидравлик и Арсенал, и жители на някои казанлъшки села - Средногорово и Черганово.

"Хората от 18 до 65 години имат право да бъдат кръводарители. Разбира се не трябва да пият лекарства, не трябва да имат тежки заболявания, трябва да са абсолютно здрави. Има хора, които са давали по 20, 30, 40 пъти, за тях е станало традиция, но наблюдаваме, че има много млади хора, които се включват в акцията" коментират от РЦТХ Стара Загора.

За всички, които имат желание да дарят кръв и да спасят живот, могат да го направят всяка сряда в залата на третия етаж на МБАЛ Казанлък при екипът на Районния център по трансфузионна хематология - Стара Загора. Кръводарителите ще получат 2 дни платен отпуск по кодекса на труда и подкрепителна закуска.

Източник: https://www.kazanlak.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova