Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Т.А Българи-Кипър и Милостив проведоха широка благотворителна кампания в помощ на бедните

Автор: Милостив | 07.02.2018

Т.А Българи-Кипър и Милостив проведоха широка благотворителна кампания в помощ на бедните В края на 2017 г. нашите сънародници от Кипър пожелаха да направят нещо добро за наближаващите Рождественски празници. Понеже в предишните години вече бяха събирали дрехи и др. непотребни вещи за нуждаещите се техни братя и сестри в България, решиха да продължат традицията.

Главен организатор на благотворителната акция е Т.А „Българи-Кипър”. Главен партньор и посредник е сдружение „Милостив”. Транспортирането на дарението от Кипър до България беше осъществено с любезното съдействие на Стоян Китов, собственик на фирма „Евро Транс” .

За 2-3 седмици на острова бяха събрани най-различни дрехи и обувки за малки и големи. С голяма радост деца и родители се включиха в кампанията с мисълта, че ще могат да зарадват хора в нужда от родината си. Общият обем на даренията достигна близо 3 куб. м. или 55 кашона с различна големина.

Веднага, щом пристигна до сдружение „Милостив”, клон Пазарджик, представител на сдружението започна да разпределя даренията според нуждите на бедните хора от областта, като делението беше: първо, за жители от града, след което и за жители от с. Карабунар.

В града със запазени дрехи и обувки бяха зарадвани бездомници; майки с деца; една самотна майка, отглеждаща двете си деца сама; един млад човек, пенсиониран по болест. Всички те изразиха своята благодарност и признателност за облеклото и обувките, които получиха даром.

В село Карабунар беше пренасочена по-голямата част от дарението – над 40 пълни кашона с дрехи, обувки и др. вещи. Междувременно дарители от град Пазарджик узнаха за благотворителната акция и изразиха своето желание да се включат: така обемът беше попълнен с повече от 4 големи торби с дрехи и детски храни.

В селото местният градоначалник предостави помещение, в което да се реализира даряването за нуждаещите се местни хора, и всячески подпомагаше дейността на посредниците за разпределението на вещите. Бяха зарадвани с хубави дрехи и обувки повече от 20 майки с деца, семейства; също така имаше и тинейджъри, които намериха своите нови дрехи. Съпричастна на кампанията жена беше приготвила пликчета с лакомство за децата, които присъстваха на събитието. Накрая хората благодариха за дарението на дарителите и си пожелаха здраве и по-добри дни.


Снимки от даренията:

1. В Пазарджик:
, , , , .

2. В Карабунар:
, , , , , , , .

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova