Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на мъничкия Марти да се подложи на лечение, което не бива да се отлага

Автор: Дякония БГ | 18.06.2017

Да помогнем на мъничкия Марти да се подложи на лечение, което не бива да се отлагаМалкият Мартин от Добрич страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен и се нуждае от средства за лечение, за да не бъде изпуснат шанса за оздравяване.

Неотдавна със съгласието и подкрепата на Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“, гр. Варна, Дякония БГ публикува АПЕЛ за Славина, която се нуждае от помощ и чиято майка е намерила Бога с духовната подкрепа и опора на енориашите от храмовете „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Архангел Михаил“ във Варна. Като благодари на Бога за възможността да се включи в прекрасните инициативи на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“, екипът на Дякония БГ се отзовава и на молба, която достигна до тях посредством представител на Центъра, чиито приятели са споделили за нуждата от подкрепа в полза на болящо дете – мъничкият Марти.

Преди 3 години Мартин счупил крачето си, лекарите смятали, че проблемът с походката му след лечението е само в резултат на травмата. Преди няколко месеца рехабилитатор ги насочил към невролог. Той поставил диагнозата Мускулна дистрофия тип Дюшен. Семейството посетило множество лекари в страната. Диагнозата е била потвърдена. Всички медици казвали, че време за губене няма, защото ако детето стигне до инвалидна количка шанс за излекуване няма.

За да бъде лекуван малкия Мартин обаче са необходими 32 000 долара. Първата процедура струва само 8 000 долара и трябва да бъде направена в най-скоро време, за да има шанс 7 годишното момченце да оздравее. В града има 45 касички, в които се събират средства за лечението на Мартин. Организиран е и концерт от фондация „Ръка за помощ“, който се проведе в Добрич в органова зала на 10 май, а на 1 юни се проведе нов концерт в полза на Марти. Отчети за събраните средства могат да се намерят на страницата „Да помогнем на Марти“ във фейсбук".

Допълнителна информация може да се открие и в този репортаж: http://www.tvdobrich.com/

Всеки, който желае да помогне, може да го стори на следния контакт:

Банкова сметка:

ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG96BPBI79384058962002
ЕМИЛИЯ МИНЧЕВА ИЛИЕВА

Emilia Mincheva Ilieva

Paypal – emi_petur@abv.bg

И като повика Иисус едно дете, изправи го посред тях и рече: истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно; и тъй, който се смири като това дете, той е по-голям в царството небесно; и който приеме едно такова дете в Мое име, Мене приема … (Мат. 18:2-5)

Източник: https://www.diakonia.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova