Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Молитва за мир

Автор: Eпископ Григорий, Православна християнска мрежа | 24.12.2015

Молитва за мирВъв време, когато хаус и страх се разпространяват по целия свят, много хора се чудят какво може да се направи. Всички знаем, че насилието поражда насилие и че Иисус Христос вече ни е призовал за по-добър начин.

Вдъхновен от ангелския апел за "...мир, между човеците благоволение.", когато съобщават за раждането на Иисус Христос и обещанието на нашия Господ за "Мир ви оставям; Моя мир ви давам...", когато възлезе на Небесата, епископ Григорий (Gregory), архиепископ на Американска Карпато-Руска православна епархия в САЩ и титулярен епископ Нисийски отправя молба към паство си. Той призовава всеки, стар, млад и дори твърде млад да чете, да се моли с молитвата за мир всяка вечер по време на Рождественските пости.

Молитвата е следната:
Господи Иисусе Христе, Боже наш, Ти каза на учениците си, “Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава.”. Смирено заставаме пред Теб и се молим, че Твоя мир, който превъзхожда всяко разбиране ще слезе над всички хора по света, особено тези, които в момента са в конфликт и във война. Увеличи разбирателството и опрощението между нациите. Събуди копнежа за мирен живот във всички, които са изпълнени с омраза към ближните си. Потуши всяка препирня и изгони всички изкушения за разногласие. Дай мъдрост на гражданските власти. Освободи пленниците, закриляй тези, които са в опасност, и утеши тези, които страдат или са изгонени. Внедри във всички нас благоговеене към Теб и укрепи любовта ни един към друг. Направи ни достойни да празнуваме Твоето свято рождение и да се присъединим към ангелите в пеенето "Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!". Защото Ти си Царят на Мира и Спасителя на нашите души и на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и във вечни векове. Амин.Превод: Радослав Кирков

Източник: http://myocn.net
Снимка: http://www.acrod.org

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova