Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Самотна майка и двете й две деца се радват на обновения си дом

26.04.2018

Самотна майка и двете й две деца се радват на обновения си дом30-годишната Венцислава и двете й деца вече се радват на обновения си дом с помощта на "Бригада нов дом". Тя е самотна майка на 14-годишния Марио и на 9-годишния Стивън, който е дете със специални нужди.

Венцислава се омъжва рано и става майка на 16 години. Стивън се ражда в осмия месец от бременността и когато е на един месец, е диагностициран с тромбофилия и детска церебрална парализа. Съпругът започва да пие и да бие Венцислава, като агресията му към семейството стига дотам, че наръгва Венцислава с нож. Тя го напуска.

Венцислава и момчетата живеят в общинско жилище на втория етаж. Домът се нуждае от ремонт – има мухъл, лющи се, плочките в банята едва се държат да не паднат, а паркетът е разбит.

Бригадата подава ръка на Венцислава и прави ремонт на апартамента. Сменят паркета с мокет, тъй като съседите се оплакват от шума от инвалидната количка на Стиви, оправят банята, оборудват кухнята с всичко необходимо.

„Животът ни се промени. Видяхме, че домът ни наистина страхотен, и започнахме и ние да се чувстваме страхотно." Години наред асансьорът в блока не спира на втория етаж, където живее Венцислава, и тя носи Стивън на ръце до апартамента. Сега "...вече е пуснат и го ползваме".

Тя е категорична, че се е откъснала от кошмара с бившия си съпруг: „Когато има такъв човек в една къща, не успяваш да бъдеш пълноценен родител на децата си. Той много рядко звъни, всъщност той не търси децата, търси връзка с мен, но не поддържаме никакъв контакт”, допълни майката.

Източник: https://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova