Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци от Пазарджик отказаха букети на сватбата си, дариха парите за лечението на Георги Арнаудов

15.11.2019

Младоженци от Пазарджик отказаха букети на сватбата си, дариха парите за лечението на Георги АрнаудовМладо семейство от Пазарджик реши да направи едно добро дело и вместо да получават букети за сватбата си, със събраните средства помогнаха за лечението на 19-годишният Георги Арнаудов, който е диагностициран с тежкото онкологични заболяване Сарком на Юинг.

Георги и Силвия са заедно от месец май 2018 година. "Още първият път, когато я видях разбрах, че това е моето момиче", разказва развълнуваният младоженец. По време на Коледните празници той и предлага да заживеят заедно, а на 2 февруари тази година иска официално ръката и от нейния баща. Още тогава Силвия казва на своя любим, че се надява сватбеният им ден да е по различен и да започнат съвместния си живот с добра кауза.

Така по време на подготовката за сватбата Георги и Силвия научават от свои близки за случая на Георги Арнаудов и решават да му помогнат. В поканите гостите на тържеството те молят вместо да им подаряват букети да дарят сумата, отделена за цветя за благотворителната кампания.

„Дори и най-красивото цвете след седмица би изсъхнало и затова е по-добре тези пари да отидат за момче, което има нужда“, споделят младоженците.

Всички присъстващи на сватбата са възхитени от идеята на младото семейство и никой не пропуска да пусне своето дарение в специалната дарителска кутия. Така те успяват да съберат сумата от 1360 лв.

Парите вече са преведени по дарителската сметка на Георги Арнаудов. А младоженците споделят, че е важно да се помага и да се дарява и са категорични, че трябва да вярваме в доброто и да го правим. Силвия и Георги Коприщенови се надяват повече млади двойки да последват примера им. А на Георги Арнаудов изпращат своята надежда и подкрепа и му пожелават много сили, за да оздравее.

19-годишното момче се нуждае от средства за лечение на Сарком на Юинг. Преди броени дни става ясно, че операция на тумора на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на седми курс на химиотерапия. Очаква се след това лечението му да продължи със скъпоструваща имунотерапия.

Източник: https://trafficnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova