Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Мъж с ТЕЛК намери и върна 500 лева на собственика им

01.10.2021

Мъж с ТЕЛК намери и върна 500 лева на собственика имЩастлива развръзка има случаят с намерените пари, за който писахме на сайта. Съобщихме, че гражданин е намерил парична сума, а Районното управление на полицията издирва собственика. Героят е 58-годишен мъж от Динката, който е пенсионер по болест от ТЕЛК. В понеделник мъжът вървял по ул. „Генерал Гурко” и смятал да отиде именно при експертната лекарска комисия. В района зад хотел „Елбрус” открил паднали на земята пет банкноти по сто лева. Човекът прибрал парите, огледал се, но не си ги сложил в джоба, макар че надвишавали пенсията му от ТЕЛК. Отишъл до близкото химическо чистене на кръговото кръстовище при „Гурко” и „Пловдивска”, казал какво е намерил и предложил да остави при тях банкнотите. Оттам го посъветвали да ги занесе в полицията. Понеже имал двигателни проблеми, той бавничко отишъл до Районното полицейско управление и предал намерената сума. Тогава от РУ-Пазарджик потърсиха чрез медиите собственика на парите.

Оказа се, че това е техникът на общежитието в Добровница Александър Иванов от Смолян. Не разбрал как изгубил сумата. Отивал към химическото чистене и в движение си извадил портфейла, без да усети, че част от банкнотите изпаднали от него… Председателят на ловната дружинка в селото Цветан Цветанов прочел в „Знаме” апела на полицията и оттам нататък в полицията били изяснени подробности относно точния размер на загубената сума, вида на купюрите...

Двамата мъже – изгубилият и намерилият петстотинте лева, се срещнаха в управлението и си стиснаха ръцете.

„Изказваме сърдечната си и искрена благодарност за доблестната, честна и почтена постъпка на този човек! Това е пример за гражданска доблест и заслужава уважение и адмирации”, заяви по този повод говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Източник: https://www.zname.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova