Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Вдовица с дъщеря и болна сестра се нуждае от бойлер или пералня

Автор: Милостив | 26.04.2017

Вдовица с дъщеря и болна сестра се нуждае от бойлер или пералняЛидия е на 47 г. от Плевен. Тя живее заедно с дъщеря си и сестра си, за които се грижи, в жилище на Жилфонд под наем, дадено й за 2 години. Дъщеря й е ученичка в гимназия, а сестра й е на 42 г. с ДЦП.

Мъжът на Лидия се е самоубил през 2013 г. Но тя и от по-рано, както и сега, сама полагала огромни усилия, за да може семейството да не се лишава от най-необходимите неща. Освен дъщеря Лидия има и син, когото с голяма обич успяла да отгледа и изучи. За съжаление той рано напуснал семейството си и не се интересува за него.

Лидия, дъщеря й и сестра й са жевели дълго време и квартири, докато им е било възможно да ги плащат. Майката е работела на различни места най-вече почасово, за да ѝ остава време да се грижи и за домашните си. Дълго време е била и без работа, едни от най-тежките й периоди. От януари месец е личен асистент на сестра си с 280 лв. До септември месец това е сигурният й доход, след това не е известно...

Сестрата на Лидия освен от церебрална парализа страда и от епилепсия и пристъпите и не са рядкост. Когато е сама, болната сестра Наталия започва „да плаче и да лази” и вдига доста шум, заради което комшията на жените е подал оплакване от шума в съда. Тези затруднения принудили Лидия да загуби 2 работи досега. Проблемът бил овладян в известна степен с куче, което взели за дружинка на Наталия. Пенсията на болната жена е 230 лв., освен тях ѝ се изплащат и 30 лв. инвалидни. Големият проблем на Наталия е липсата на протези. Жената не може да се храни нормално. Наскоро и леглото й се счупило. Било изкарано за кратко време на етажа, докато дойде майстор да го „закърпи, и изчезнало за 1 час. Сега тя спи на матрак.

Дъщерята на Лидия получава наследствена пенсия за инвалидност в размер на 112 лв. След някоя друга година момичето ще бъде абитуриентка, а дрехите й в момента се съхраняват в кашони, както на майка й и леля й. При това няма нито бойлер за къпане, нито пералня, с която да се изпират дрехите на жените.

Доходът на 3-те жени не им стига за нещо повече от храната, лекарствата и покриването на сметките. През зимата топлят вода в бързовар за миене.

Лидия не желае нищо за себе си „освен здраве”. Нейните неволи са проблемите на нейните най-близки – дъщеря й, която скоро ще бъде абитуриентка и болната й сестра, която няма протези, за да се храни нормално. А бойлер и пералня са битови уреди, които присъстват в почти всеки дом, в някои дори се заменят с нови. Ако има някой такива, които ще земеня или просто иска да подари малко уют в дома на тези жени, може да се свърже с Лидия и да уточни доставката – 0887384373.

Банкова сметка на Наталия за дарения за зъбни протези в банка ДСК:
Титуляр: Лидия Валериева Станева (сестрата на болната Наталия)
IBAN: BG63STSA93000017776631
BIC: STSABGSF

Удостоверителни документи:

а. Експертно решение:
, .

б. Наследствена пенсия:
, .

в. Банкова сметка:

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova