Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Сандански се проведе празничен спектакъл, посветен на жените-мироносици

01.05.2018

В Сандански се проведе празничен спектакъл, посветен на жените-мироносици На 22 април, когато Православната църква почете светите жени-мироносици, ученици от Трето ОУ „Христо Ботев“, Първо ОУ „Св. Климент Охридски“ и Четвърто ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ в град Сандански изнесоха общо тържество, като представиха концерт-спектакъл „Жените-мироносици“. Празничното събитие се състоя в Дома на културата, където ученици, изучаващи Религия –Християнство, се събраха на една сцена, за да пресъздадат делото на мироносиците.

С детско смирение и вяра, затрогващи до сълзи, възпитаниците на Людмила Манолева, Ваня Иванова и Христина Гацева рецитираха богослужебни текстове, умело вплетени с църковни песнопения, религиозни песни и стихотворения. Сценарият е дело на Илияна Тошева, дългогодишен ръководител на школата по иконопис към Православно неделно училище “Св. благоверен цар Петър Български” при храм “Св. вмчк Георги” – гр. Сандански. В тържеството, с авторското си стихотворение, се включи и ученик, спечелил призово място в националния конкурс на БПЦ-БП „Възкресение Христово“. В програмата взе участие и сформираната към православното училище детска фолклорна формация „Славеи“ с ръководител Магдалена Танчева.

Официални гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Негово Високопреподобие архимандрит Епифаний – протосингел на Неврокопска митрополия, Атанас Стоянов – народен представител, Зорица Органджиева, заместник-кмет на община Сандански, и духовници от епархията.

На спектакъла присъстваха още родители, учители от учебните заведения в града и преподавателите по вероучение от цялата епархия.

С нескрита радост и искрено вълнение, митрополит Серафим поздрави и благослови учениците, техните преподаватели и родители, като им пожела и занапред да продължават да се утвърждават във вярата, да помнят и следват примера на св. жени-мироносици.

През 2014 година за първи път в Трето ОУ „Христо Ботев“ в град Сандански започва изучаването на предмет Религия. Четири години по-късно той се изучава вече и в Първо ОУ "Св. Климент Охридски" и Четвърто ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“. Предметът Християнство-Православие има за цел да даде на учениците основни познания за Православието като основен градивен елемент в социалния, духовния и културния живот на българите.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova