Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика

24.06.2019

Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика Истински инструменти в часовете по музика. Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика. Оказва се, че много от децата не са виждали или докосвали много от музикалните инструменти. Сред първите, които откликнаха на акцията, беше музикантът Калин Вельов.

„Купено е през 90-те години. На него свирих първите участия с "Акага", с Дони и Момчил, така че има специален сантимент за мен”, обясни той.

Сега кабинетът по музика все още изглежда като всяка една от другите класни стаи. Влизайки тук, децата трябва да се доближат до магията на музиката през вековете.

Инструментите присъстват, но само като имена, изписани на голямо табло на стената. А звукът от тях децата чуват с помощта на новите технологии, които учителката използва.

„Тя има компютър и пуска от него, но не виждаме, не ни свирят на живо, не знаем как става”, споделя Велизара.

„Голяма част от децата не знаят как изглеждат много от инструментите, които са показани със снимка в учебниците”, уточни директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

В публикация във Facebook директорът обещава да вдъхне нов живот на старите музикални инструменти като ги направи част от уроците на учениците.

„Тук идеята е да се докоснат до всички онези инструменти, които са изоставени в къщите, в домовете и никой не им обръща внимание. А те биха могли да са част от средата в един кабинет”, обясни директорът на училището.

С училището вече са се свързали хора, обещали да дарят пиано, синтезатор, две китари и акордеон. А съвсем скоро децата ще имат и барабан.

Именно с това соло барабанче музикантът Калин Вельов започва кариерата си. Музикантът решава да се включи в кампанията, защото самият той някога е бил учител по музика в Холандия. Спомня си голямата материална база, с която децата там са разполагали.

„Това увличане на децата по музиката е част от образователната им програма и то е подкрепено от държавата. Не едно единствено училище с един учител да прави чудеса от храброст”, обясни Калин Вельов .

Освен барабан в новия кабинет по музика на децата Калин Вельов ще остави и любимия си "каубел" звънец.

За контакт с училището.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova