Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Съседка приюти временно останалата без дом старица в Кравино

30.03.2018

Съседка приюти временно останалата без дом старица в КравиноМестното кметство ще открива дарителска сметка в помощ на самотната жена

83-годишната самотно живееща Станка Иванова от опанското село Кравино, която остана без дом, е приютена временно от съседка старозагорка. Припомняме, че вследствие на дъждовете и разразилата се на 19 март буря едната кирпичена стена и част от покрива рухнаха, и само по случайност старицата, която в този момент е била в къщичката си, не е била затисната от сгромолясалата се конструкция.

Жената няма близки, отдавна е загубила съпруга си, а впоследствие и сина си, няма средства да възстанови дома си, състоящ се от две стаи с кухня. Местната община също не може да й помогне финансово. Понастоящем баба Станка няма как да бъде настанена в социален дом, а и тя самата не желае да се раздели с последното, което е останало от живота й – дома, в който е изживяла основната част от живота си и в който е отгледала детето си.

Kметството на Кравино днес съобщиха, че ще разкрият банкова сметка за набиране на средства в помощ на възрастната вдовица. По груби изчисления възстановяването на къщичката ще струва минимум 3000 лв.

От община Опан се ангажират да намерят фургон, в който старицата да бъде настанена до пълното възстановяване на разрушенията…, ако обаче средствата бъдат осигурени.

Едва ли отявлени бизнесмени биха инвестирали за 83-годишна жена от неизвестното опанско село Кравино. Но пък местни първенци, по малко от всеки, но много обединени в идеята, могат да помогнат на едни човек от техния край, прекарал живота си в труд и перманентен недоимък. Пък и нали затова я има общността – всеки да помага на другия в безизходни моменти.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova