Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Айтос подкрепи Светко с благотворителни инициативи

17.05.2017

Айтос подкрепи Светко с благотворителни инициативи В спортна зала „Аетос” се проведе благотворителният турнир по волейбол за ученици, организиран от Цветомир Малчев и Волейболен клуб Айтос, със съдействието на Община Айтос под наслов „Да помогнем на Светко да проходи отново”.

Стартът на състезанието бе даден от кмета на Община Айтос Васил Едрев, родителите на Светко – Деница и Кристиан, и Мариян Маринов, председател на „ВК Айтос”.

Изиграха се 5 срещи, като при юношите най-добри се оказаха състезателите от отбора "Билярдо", които в драматичен и много оспорван мач надделяха над отбора на ВК „Айтос“ - кадети с 2:1. Третото място спечели отбора на "Ботев", който победи с 2:0 "Аутсайдерите". При дамите фаворит беше отборът на "Светулките", който се наложи с 2:0 над "Прасковките".

В края на турнира се проведе благотворителна томбола със спортни артикули, предоставени от „ВК Айтос”, Теди Дремсизов - екип с който спечели шампионската титла по волейбол за мъже за сезон 2016/2017 с отбора на ВК „Нефтохимик-2010”, и Веселин Стоилов - с екип от отбора на „Дея волей”.

При награждаването се отчетоха и набраните финансови средства в размер на 2459,42 лв., които ще бъдат преведени на банковата сметка на Светко.

Родителите на Светко и организаторите поднасят своята най-сърдечна благодарност на всички, които подкрепиха инициативата и подпомогнаха Светко. Ще припомним, че 3-годишното дете е с диагноза ПОСТВАКСИНАЛЕН ПОЛИОМЕЛИТ, не може да движи крачетата си, и се нуждае от лечение в чужбина. Семейството, което от близо година се бори да вдигне детето си на крака, няма как да осигури парите за лечението му. Сумата е непосилна за скромните доходи на родителите му. Затова кампанията за набиране на средства за Светко продължава.

Другата инициатива в помощ на семейството бе благотворителен концерт в читалищния салон в Айтос, който се организира със съдействието на НЧ "Васил Левски 1869". В концерта се включиха много талантливи състави и изпълнители, горещо подкрепящи благотворителната инициатива -Танцов състав "Тракийче", Акробалет "ТИАРА", СКСА "Орел", ФСХТ "МИСИС", Състав за изворен фолклор , Акрогрупа "Angels", Хакан, Танцов състав "Генгер" и др. Организаторите благодарят на всички айтозлии, които присъстваха, за да помогнат на Светко да проходи отново.

Източник: http://faragency.bg
Снимка: http://faragency.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova