Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха на Болница АГ-Варна нов Фетален монитор

26.03.2018

Дариха на Болница АГ-Варна нов Фетален монитор Специализираната болница по акушерство и гинекология "Проф.д-р Димитър Стаматов“ във Варна вече разполага с нов Фетален монитор. Специализираният апарат модел Contec CMS800G e осигурен от Обществен дарителски фонд за Варна.

Апарата е монтиран в отделение "Паталогична бременност“ и ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени.

Средствата за закупуване на апарата са осигурени от дарители по време на седмото издание на "Дарителски кръг за Варна“, проведено в края на миналата година.

Дарителският кръг е иновативен модел за фондонабиране, който всяка година представя пред дарители различни каузи на граждански организации от Варна и търси тяхната подкрепа за реализирането им. Всички набрани средства се увеличават в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София. Дарителите са заинтригувани и очакват всяка година събитието "Дарителски кръг“, тъй като се срещат лице в лице с хората, които искат да осъществят важни за града ни каузи и имат възможност сами да изберат коя кауза да подкрепят, споделят ръководителите на Обществената фондация.

На последното издание бяха събрани дарителски средства освен за закупуване на специализирания апарат и средства за възстановяването на първия в България скаутски център, за провеждане на обучителен модул за социално включване на лица с ментални увреждания, за "зелено училище" на деца от семейства с нисък социален статус.

Източник: https://www.varna24.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova