Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

750 кг варива за социална кухня във Варна

28.01.2019

750 кг варива за социална кухня във Варна „Благодаря за голямата подкрепа, която ни оказахте с това благотворително събитие“. С тези думи се обърна днес отец Василий към шеф Анатоли Колев при предаването на продуктите, закупени със събраните средства от „Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“. Събитието бе част от програмата на коледното издание на Улицата на готвачите пред Фестивален и конгресен център и се проведе на 15 декември 2018 г. В него участваха около 120 желаещи да приготвят сами пица „Маргарита“ с италианско брашно и моцарела, а със събраните над 1200 лв. от такси за участие са закупени продукти за социалната кухня на Духовно-просветен Център „Св. Архангел Михаил“.

Той сподели, че енориашията вече 7 години се грижи за около 250 самотни, бездомни и други хора в нужда, благодарение на волните пожертвувания на хората. „Знаете колко е трудно в този живот. В днешния свят е много ценно да бъдеш човек до човека, когато има нужда, и ние трябва да намерим това човешкото в нас“, каза още отец Василий и благодари на шеф Анатоли Колев за подкрепата.

„Благодаря на всички, които повярваха в каузата и застанаха зад нея. За мен беше чест за пореден път да бъда полезен на обществото и по-специално на тези, които се намират в изключително трудно положение. Това не е първото социално събитие, което правя, и няма да е последното“, каза шеф Анатоли Колев. „Благодаря на Бог, че ми даде сили да успея за пореден път да завърша каузата си докрай“, допълни един от най-добрите пицари на България, който събра екип от десетина специалисти и над 120 души с топли сърца в студения ден, за да участват в благотворителната инициатива.

Събитието събра 1202.20 лева, с които бяха закупени 300 кг боб, 300 кг леща и 150 кг ориз, и дарени на социалната кухня, обобщи резултатите Гергана Пенева от Улицата на готвачите. Продуктите ще осигурят основен топъл обяд всяка събота, в продължение на 15 седмици на 250 самотни, бездомни и нуждаещи се хора. Кухнята получи и касетка с телешко месо от Венци Узунов от „Вино и Мезе“, който е от организаторите на Улицата на готвачите.

Успехът на благотворителното събитие ни мотивира да търсим и организираме във всяко следващо издание на Улицата на готвачите някаква социално-ангажирана инициатива, категорични са организаторите.

Източник: http://varnautre.bg
Снимка: http://varnautre.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova