Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Организират безплатна разходка с корабче за Фестивала на шевицата край Варна

05.09.2019

Организират безплатна разходка с корабче за Фестивала на шевицата край Варна Гостите и участниците на "Фестивала на шевицата" в Белослав, който ще се проведе на 7 и 8 септември, ще могат да се възползват от безплатна разходка с корабче, научи Moreto.net.

Плавателният съд ще тръгва от кея на крайморската алея (кей-юг), намиращ се на 10 минути пеш от площада на Белослав, където ще бъде Фестивалът. На всеки отделен курс ще могат да се качват до 60 пасажери. Предвидените часове за разходка са в 12:40, 13:10, 13:30 и 15:20 часа.

Фестивалът на шевицата ще се проведе за трета поредна година в Белослав. Събитието е с вход свободен и ще бъде отворено за посетители от 9 до 18 часа.

Програмата включва разнообразие от дейности като тематични беседи с участието на видни етнографи, изложби, ревюта на носии от различни краища на страната и работилници. Предвидени са и концерти с народни песни и танци, както и занимателни секции за най-малките. Гостите могат да видят на живо занаяти като басмаджийство, резба, техниката за направа на камилчени китки, аксесоари за капанските носии, рисуване на шевични мотиви с пясъчна техника, а също и експозиция на аксесоари и бижута за ваешки носии.

Участници във фестивалното пространство са творци като везбари, автори на рисувани шалове с шевични мотиви, на трансфер върху дърво, на бижута и сувенири с шевици. Още производители на носии, части от носии, цървули, резбари, везани ризи, иконопис, кукли с народни носии, художествени произведения, вплели мотивите на шевиците, стъклопис, чанти и модни аксесоари със шевични мотиви, шапки и тениски.

На фестивала гостите ще могат да разгледат и четири интересни изложби - на Славян Стоянов, посветена на изчезващите села в България, на фотографа Асен Великов, на Етнографско-археологически музей - Елхово, и на колекционерите Радослав Радков и Илонка Станкова.

Интересни беседи за занаятите, фолклора, традициите и бита ще бъдат изнесени в ритуалната зала на НЧ "Съзнание 1926" от Добринка Костова (Елхово), Милена Драгнева (Провадия), Светлана Радева (София), Проекта (Български корени) и Росен Гацин (Белослав).

Фестивалът ще приключи на 8 септември в 17:00 часа с концерт на оркестър "Белослав" и Стелиян Василев - гайда.

Източник: http://www.moreto.net
Снимка: http://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova