Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Великденски образователни книжки получиха преди ваканцията ученици в цялата страна

12.04.2017

Великденски образователни книжки получиха преди ваканцията ученици в цялата странаТази година пролетната ваканция на българските ученици започва малко по-късно от обичайното начало на 1 април. Това е направено, за да влязат в нея и Великденските празнични дни. През изминалата седмица в училищата в страната се проведоха уроци, свързани с най-големия християнски празник - Възкресение Христово. Ценен помощник при тези занимания и празничен подарък за децата бяха Великденските образователни книжки, издание на Двери и Западноевропейска епархия на БПЦ. В дните преди началото на ваканцията учениците от началния етап вече се запознаха със събитията от предстоящата Страстна седмица и значението на светлото Христово Възкресение.

Великденски книжки получиха и ще получат децата, посещаващи неделни прицърковни училища в страната и зад граница. На Цветница Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний лично ще подари образователните книжки на учениците от неделно училище към Българската църковна община в Париж.

Благодарение на усилията на о. Стефан, енорийски свещеник в българския храм в Атина, книжки ще получат и учениците от двете български училища в гръцката столица, както и малките богомолци в неговата църква.

Екипът на Центъра за образователни инициативи “Двери” благодари още веднъж за съдействието в разпространението на Великденските книжки на културно-просветните центрове към митрополиите в страната, на свещениците и учителите, които не пожалиха усилия, за да осигурят на своите ученици от образователните пособия.

Великденските книжки се издават за втора поредна година, като сега тиражът им беше двойно по-голям – 20 000 бр. Целта на подобни учебни материали е да запознава малките ученици с християнските празници и да създава положителни нагласи към християнството сред българските родители и обществото като цяло.

Някои от учителите споделиха с нас снимки на своите ученици и емоцията им от работата с образователните книжки.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova