Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица

19.04.2018

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица Акцията бе организирана от групата на „ОтГОворните” и е в подкрепа на възрастни хора. Благотворителната кампания се проведе с рамките на 6 дни, в които представители на организацията приканваха в два от големите супермаркети в Горна Оряховица да се оставят хранителните продукти в помощ на нуждаещи се хора.

Събрани бяха над 4000 артикула, които доброволците след това сортираха в отделни пакети и с помощта на екипа на Домашния социален патронаж към общината изготвиха списък с хората, до които да достигнат. Младежите посетиха лично домовете на 320 души и им връчиха празничните пакети с храни. Сред стоките бяха боб, олио, брашно, леща, макарони, консерви и други.

„Благодарим на всеки, който дойде при количката дори и с малко дарение, защото знаем, че е направено от сърце“, обърна се към своите съграждани Даниел Божанков, част от групата на „ОтГОворните”. Той не скри въодушевлението си от срещата с пенсионерите, които искрено се радвали на подаръците.

Други 20 души в Горна Оряховица и Велико Търново пък получиха топъл обяд за Великден от кампанията „Нахрани бездомник”. Неин инициатор е Ярослав Матоуш, който организира подобни акции от близо 5 години. Несретниците усетиха духа на празника със супа, пиле с ориз, козунак и вафла.

Идентична кампания за бездомни се проведе и във Велико Търново. Съмишленици на благородната идея бяха Милен Ангелов и Анета Йорданова. Те осигуриха помещение в кооперативния пазар, където хората да обядват, и вкусна трапеза, а останалата храна, бе раздадена на просяците край църквата „Св. Марина” във Велико Търново.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova